promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az oroszoknak most oda ütöttek az ukránok, ahol tényleg nagyon fáj
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megsokasodtak a szabotázsakciók orosz területen.

Taktikát váltottak nemrég az oroszok az Ukrajna ellen folytatott inváziójukban. A civil lakosságot is célkeresztbe vették, hiszen északkeleti szomszédunk infrastruktúráját kezdték el rombolni, így több millió ukrán maradt időlegesen fűtés és áram nélkül a tél beköszöntével.

Zelenszkij ukrán elnök nem is késlekedett a válasszal, rögtön kijelentette, hogy „hatékony ellenintézkedésre” készülnek Oroszország ellen, mégpedig „újfajta megoldásokat” terveznek. Ezt akár üres fenyegetésnek is vehették volna a támadók, ám úgy tűnik, hogy mégsem az.

Megsokasodtak ugyanis az oroszországi célpontok ellen elkövetett szabotázsakciók, amelyekről persze elég nehéz azonnal megállapítani, hogy valóban az ukránok keze van-e a dologban. Mindenesetre egy ilyen gyanús eset a napokban is történt.

Óriási tűz ütött ki ugyanis egy orosz erőműben, amely szoros összeköttetésben áll a hadi eszközöket is előállító szentpétervári Zvezda gyárral. Az üzemben elsősorban dízelmotorok készülnek harci járművek számára, valamint hajtóművek közepes méretű hadihajókhoz, a baleset tehát nem lehet véletlen.

Az orosz jelentések szerint viszont a tűz nem az erőműben, hanem egy ahhoz közeli területen pusztított, így náluk nem keletkezett veszteség emberéletben, illetve anyagi káruk sincs. A közelmúltban egyébként két moszkvai bevásárlóközpontban is felcsaptak a lángok, ám az oroszok természetesen azokat az eseteket sem kötik az ukrán háborúhoz.

Bizonyos feltételezések szerint akár különböző versenytársak egymás közti leszámolása is történhetett Moszkvában, a háborút sokan a konkurencia gyengítésére próbálják kihasználni. A fővárosiak beszámolója szerint már ritka az a nap, amikor valami nem kap lángra, ami nyilvánvalóan igen szokatlan.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás