promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyint nemsokára elküldik aludni, és már sohasem fog felkelni – vészjósló nyilatkozat érkezett
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy hajdani orosz politikus beszélt az oroszországi belső küzdelmekről.

Kevesen gondolták volna, hogy az orosz-ukrán háború egész évben itt lesz velünk. 2022-nek elvileg a koronavírus-járvány utáni visszarendeződést kellett volna elhoznia, ám a február végén kirobbant harcok rég látott energiakrízist szabadítottak Európára.

Putyin elnök Ukrajna „nácitlanításával” magyarázta az invázió megindítását, a folyamatok azonban nem a haditerv szerint alakultak, és a nyugati fegyverekkel felszerelt ukránok váratlan sikereket tudtak elérni.

Sokak szerint a bajok forrása maga az orosz elnök, aki önszántából aligha fogja lezárni a háborút, hiszen az hatalmas presztízsveszteséggel járna a népe körében. Arról nem is beszélve, hogy a belső ellenfelei erre hivatkozva könnyen a bukását okozhatják.

Az egykori orosz politikus Boris Bondarev máris arra hívta fel a figyelmet, az oroszországi befolyásos elit tagjai meg fogják buktatni Putyint, amennyiben képtelen lesz gyorsan fordítani a rengeteg megaláztatást hozó háború menetén.

„Alighanem elküldik aludni, és már sohasem fog felkelni”

– jelentette ki vészjóslón Bondarev. Véleménye szerint ehhez azonban a népének kell előbb kiábrándulnia a 70 éves vezetőből, olyan lúzernek kell őt tartaniuk, aki hazudott nekik és bolondot csinált belőlük.

Mivel sarokba szorítva Putyinnak már semmi sem lesz drága, a hajdani politikus szerint továbbra is fennáll a veszélye egy orosz nukleáris csapásnak. Ami viszont aligha vet véget győztesen a háborúnak, hiszen a NATO egy ilyen támadást nem fog figyelmen kívül hagyni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás