promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Drámai hír: újabb országot ért rakétabecsapódás - kiderült, honnan érkezett
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Pár hete a Lengyelországba becsapódott rakéta kavart nagy port, amelyről később kiderült, hogy Ukrajnához köthető. Most egy újabb ország szenvedte el ugyanezt, és azt is sejtik már, honnan érkezett a lövedék.

A moldovai Briceni régióban csapódott be a rakéta, egy mezőgazdasági területen, hasonlóan a lengyelországi esethez. A rakéta Ukrajna felől érkezett, tegnap azonban még nem lehetett tudni, pontosan honnan származott. Az oroszok az utóbbi időben erőteljesen rákapcsoltak a légitámadások terén, így azonnal megindultak a találgatások és a vizsgálatok a robbanószerkezet ügyében.

„Nincs veszélyben a lakosság, a határőrség járőrei biztosítják a területet"

- közölte közösségi média oldalán Moldova belügyminisztériuma. 

[[c1]]

Ahogy azt korábban említettük, Lengyelországba november 15-én csapódott be rakéta. Zelenszkij ukrán elnök egyértelműen az oroszokat tartotta felelősnek, miszerint csupán idő kérdése volt, hogy újabb ország ellen indít hadjáratot Putyin. Később kiderült, hogy egy eltévedt ukrán rakétáról lehetett szó. Az oroszok megállás nélkül bombázzák Ukrajna területét, a tél beköszönte előtt igyekeznek minél jobban megkárosítani Ukrajna infrastruktúráját. 

Később Michael A. Horowitz biztonsági szakértő úgy fogalmazott, hogy a rakéta maradványaiból arra lehet következtetni, hogy egy ukrán légvédelmi rakétához köthető a moldovai eset is

-  számolt be az Index

A Portfólió tett közze kedden egy frissitést arról, hogy helyi közösségi oldalak szerint egy ukrán Sz-300-as légvédelmi rakétarendszerből kilőtt robbanószer csapódhatott be Moldovában. Több mint valószínű, hogy ez az igazság, azonban a hivatalos szervek továbbra is vizsgálódnak, egyelőre még nem erősítették meg ezt az információt. 

A tél egyébként sorsdöntő lehet a háborút illetően: amennyiben Ukrajna sikeresen átvészeli a légitámadásokat, az orosz erők megfelelő morál és téli öltözékek hiányában komoly veszteségeket szenvedhetnek. Az utóbbi napokban Biden és Macron is szorgalmazta a béketárgyalásokat, előbbi Putyintól várja az első lépést, a francia elnök pedig felhívta a figyelmet az orosz diktátor szempontjaira is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás