promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin tényleg összecsinálta magát egy esés után? Újabb részletek kerültek nyilvánosságra
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az orosz elnök egészségi állapota ismét terítéken van.

A február végén kirobbant orosz-ukrán háború nemcsak a harcmezőn, de lélektani síkon is folyik már a kezdetek óta. Az egymással szemben álló felek igyekeznek kölcsönösen rontani a katonáik, állampolgáraik morálját, és nem válogatnak az eszközökben.

Az amerikaiak szerint például Putyin elnök a barbarizmus új szintjére lépett azzal, hogy az ukrán infrastruktúra támadására adott parancsot, és ezzel a tél elejére milliók maradtak energia (elsősorban fűtés és világítás) nélkül.

Ugyancsak az USA részéről érkezett az a megállapítás, hogy az orosz vezető immár sokkal informáltabb arról, hogy mi történik a csapataival Ukrajnában. Elképzelhető persze, hogy az elnöktől visszatartottak bizonyos információkat, ám az mégiscsak hihetetlennek tűnik, hogy ne lenne tisztában a harctéri fejleményekkel, a katonai és civil veszteségekkel.

Ugyancsak Putyinnal kapcsolatban röppent fel a hír, hogy a napokban leesett a lépcsőn az otthonában, ez pedig igen kínos és kellemetlen következményekkel járt. Az állítólagos rákbetegsége miatt ugyanis a 70 éves vezető nem tudott uralkodni magán, és nemes egyszerűséggel összecsinálta magát, illetve farokcsonti zúzódást szenvedett.

Az ilyen információk igazságtartalmát persze kétkedéssel kell fogadni, a Forbesnak azonban sikerült új részletekkel gazdagítania a feltételezett történetet. A Twitteren máris rengeteg bejegyzés fut a #PutinPoopedHimself (Putyin összekakálta magát) hashtag alatt, de ezek egyáltalán nem támaszkodnak a tényekre, inkább a pocskondiázásra koncentrálnak.

A Forbes információi szerint az elnök 5 fokot esett le a lépcsőn, ami valóban elég ahhoz, hogy csúnyán megüsse a hátsóját, különösen a farokcsontját. Akár önkéntelen ürítés is történhetett közben, de a hírt megszellőztető General SVR Telegram csatorna eddig is inkább a mítoszromboló tevékenységéről volt ismert.

Májusban például ők számoltak be arról, hogy Putyin a rákbetegsége miatt komoly műtéten esett át, de erről azóta sem érkezett megerősítés a Kreml részéről, illetve az elnök sem tűnt el hosszabb időre a nyilvánosság elől, mint arra számítani lehetett volna.

A General SVR Telegram csatornát feltehetőleg egy hajdani orosz titkosügynök működteti, aki még mindig jó kapcsolatokkal rendelkezhet Putyin köreiből. A feltételezéseit azonban ő is sokszor a nyilvános videófelvételekre, fotókra alapozza, így nem mindig vonhat le belőlük releváns következtetéseket.

A Forbes szerint minden efféle híresztelést figyelmen kívül kellene hagyni mindaddig, amíg hivatalos forrásból nem érkezik megerősítés, vagy legalább olyan csatornától nem származik, amelynek a működtetője nem burkolózik névtelenségbe – de az olvasók pletykaéhsége ennél persze mindig jóval nagyobb lesz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás