promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin váratlan nyilatkozatot tett a háborút illetően, végeláthatatlan télnek nézünk elébe
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ukrajnában csütörtökön vörös jelzés lépett életbe, az oroszok megállás nélkül légitámadásokkal sújtották az országot. Nézzük, melyek voltak a háború 268. napjának fejleményei. 

A herszoni energiahálózatot már tönkrevágták az orosz csapatok a kivonulások során, most azonban ugyanezez a céljük Ukrajna valamennyi területén. Zelenszkij elnök szerint jelenleg 10 millióan élnek áram nélkül Ukrajnában, miközben szimbolikusan leesett az első is Kijevben. Odessza és Dnyipro városait kritikus támadások érték, amelyekben nem kevesebb, mint 14 ember sérült meg.

Nyomozók 63 további holttestet találtak Herszonban, amelyeken kínzás nyomai figyelhetőek meg, Oroszország azonban tagadja, hogy civiliket bántalmazott volna. Ez ellentmondásos azzal a ténnyel, hogy tömegsírokat is felleltek az ukránok, megcsonkított civilek testével. 

Abban egyre több vezető politikus ért egyet, hogy a szerdán Lengyelországba becsapódott rakéták ukrán eredetű védelmi rakéták voltak, azonban Zelenszkij továbbra sem hajlandó ezt alátámasztani. Egyre több oldalról szólítják fel a feleket azonnali tűzszünetre és bégetárgyalásokra, azonban Putyin és Moszkva váratlan kijelentést tett a kérdést illetően.

Úgy fogalmaztak, hogy nyilvános béketárgyalásokat nem tudnak elképzelni, illetve a háborúnak folytatódnia kell úgy is, ha beköszönt a téli,  fagyos időjárás. 

Erdogan, a török elnök is úgy véli, hogy sem az USA, sem pedig Oroszország nem tervezi, hogy nukleáris fegyvereket bevessenek. A valódi béketárgyalásokat a szakértők USA és Oroszország között kezdeményeznék, Ukrajna közreműködésével. 

Mindeközben tegnap az esti órákban érkezett a hír, hogy a holland bíróság elítélt három embert a 2014-es MH17 repülőgép-szerencsétlenséggel kapcsolatban. 298 ember veszítette életét, amikor orosz rakéták lelőtték az utasszállítót, miközben Észak-Ukrajna felett repült át. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás