promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zelenszkij meghökkentő dolgot mondott a lengyel rakétabecsapódásról, hamarosan kiderül az igazság?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jelenleg az egész világ feszülten figyeli a lengyel rakétarobbanással kapcsolatos fejleményeket.

Kedden megtörtént az orosz-ukrán háború eddigi egyik legmegrázóbb és legaggasztóbb eseménye, ugyanis Lengyelországot is rakéta találat érte, ami két életet követelt. Sokan egyből azt mondták, hogy minden bizonnyal az oroszok lőtték ki a rakétát a lengyelekre, de azt nem lehetett tudni, hogy véletlenül, vagy direkt – viszont sokak meglepetésére az is felmerült, hogy a tragédiát valójában az ukránok okozták.

Egyelőre még nem lehet biztosan tudni, hogy honnan jött a Lengyelország területén becsapódó rakéta, de az biztos, hogy nagyon fontos kideríteni ezzel kapcsolatban az igazságot, ugyanis egy NATO-tagállamról van szó, így ha az oroszok hibája volt a robbanás, akkor akár széleskörű katonai megtorlásra is számíthat Oroszország – ezt pedig valószínűleg mindenki szeretné elkerülni, hiszen ez szélsőséges esetben akár a 3. világháború kezdetét is jelenthetné.

Az ukránok, illetve az oroszok is tagadták, hogy az ő rakétájuk lett volna, ami a lengyeleket megtámadta, de az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden szerint elég valószínűtlen, hogy Oroszországból érkezett volna ez a támadás – a magyarok pedig kiállnak a lengyelek mellett, de közben higgadtságot is kértek a vezetőink a világtól.

Az oroszok szerint az ukránok uszításáról van szó, míg az ukránok egyértelműen orosz támadásnak könyvelték el a lengyel tragédiát. A vizsgálatok egyelőre még tartanak, de az ukrán elnök, Zelenszkij most bizonyos szempontból megdöbbentő nyilatkozatot tett ezzel kapcsolatban, hiszen akármennyire is próbál határozott lenni, érezni a szavain egy kis kételyt is:

„A világ sem tudja 100 százalékban. Meggyőződésem, hogy orosz rakéta volt. Hálásak vagyunk, hogy nem minket hibáztatnak, mert orosz rakéták ellen harcolunk a saját területünkön”.

Hamarosan kiderülhet az igazság, de az biztos, hogy nem lesz megnyugtató, hiszen ha valóban orosz támadás volt, annak tényleg komoly következményei lehetnek; ha pedig az ukránok hibája, az több szempontból is rendkívül kellemetlen – alábbi cikkünkben látható egy kép a becsapódás helyszínéről:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás