promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin csapatai bajban? Az oroszok legnagyobb fegyvere fordulhat ellenük
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Egyesült Királyság elkészítette a szokásos napi jelentését az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban. A múlt heti herszoni orosz visszavonulás óta felgyorsult ütemben zajlanak az események, lássuk, az angol hírszerzésnek milyen jóslatai vannak a jövőre nézve. 

Sokak úgy vélték, a beköszöntő óriási hidegek majd az orosz katonáknak kedveznek, de ez cseppet sem lesz így, sőt. A napsütötte órák száma drasztikusan csökkenni fog, ami erősen hátráltatja majd az offenzív és a defenzív erőket egyaránt. Míg nyáron napi 15-16 órán át van világos a térségben, ez hamarosan kb. 9 órára fog csökkenni. A hírszerzés jóslatai alapján kevesebb támadást és direkt offenzívát láthatunk majd, és merevebb védelmi vonalakat.

Az átlaghőmérséklet az őszi 13 Celsius-fok környékéről óriásit fog esni a nulla és a mínuszok irányába, várhatóan decembertől egészen februárig. Azok a csapatok, amelyek hiányt szenvednek meleg, téli öltözékekben, nagy eséllyel a fagyos időjárás okozta sérülésekre is számíthatnak.

A hírszerzés úgy fogalmaz, hogy a sérülések gyors és hatékony ellátása során az úgynevezett "kritikus óra" is lelassulhat egy plusz fél órával, ami végső soron több halálesethez is vezethet. 

Decembertől lényegesen több esőre lehet számítani Ukrajna területein, erős szélre és emellett havazásra is. Az orosz hadierők morálja már így is a padló környékén van, az előbb említett külső körülmények azonban biztonsan rátesznek még egy lapáttal a hanyatló offenzívára. A fegyverek tisztítása, karbantartása is veszélyesebb folyamat lehet a fagyos, télies időjárásban, ami megnövelheti a véletlen elsülésekből származó haláleseteket, sérüléseket is. 

Az biztos, hogy a háború döntő szakaszához érkezünk a télen: a regionális főváros, Herszon feladása után beköszöntő tél könnyedén eldöntheti a háború végkimenetelét is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás