promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin kis híján elvesztette a jobbkezét, durva és gyanús dolog történt a legfőbb támaszával
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az orosz külügyminiszter állítólag kórházi kivizsgálással kezdte a külföldi kiruccanását.

A február vége óta tartó orosz-ukrán háború menete korántsem úgy alakult, ahogy Putyin elnök eltervezte és elképzelte. Az orosz vezető – úgy tűnik – egyre inkább magára marad a nemzetközi porondon, és már odahaza is foszladozni kezdett a legendája.

Az elnök legbiztosabb támaszának és jobbkezének az a Szergej Lavrov nevezhető, aki elképesztően hosszú ideje, 2004 óta tölti be az orosz külügyminiszteri posztot. Putyin a végletekig megbízik a 72 éves politikusban, és eddig még nem is kellett csalódnia benne.

November 15–16-án tartják Balin a G20 csoport, vagyis a világ 19 jelentős gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő szervezet csúcstalálkozóját, amelyre elvileg az orosz elnök is hivatalos volt, ám a kiutazása érthető okokból meghiúsult.

Egyrészt Zelenszkij ukrán elnök lengette be, hogy ha Putyin ott lesz, akkor ő nem utazik el Balira, másrészt pedig a tél végén inváziót kezdő orosz vezetőt aligha fogadták volna jó szívvel külföldi kollégái. Valószínűleg Putyin sem erőltette annyira a dolgot, hiszen a feltételezett betegségei miatt most aligha akarja megmutatni magát a világ nyilvánossága előtt.

Helyette a külügyminiszter Lavrov utazott el az Indonéziához tartozó szigetre, ám rögtön a megérkezése után ijesztő hír terjedt el a sajtóban. A helyi hatóságok szerint az idős politikust a repülőgépéről azonnal kórházba kellett szállítani, ami nemcsak durva, de rendkívül gyanús fejlemény is lenne. Máris ott tartanánk, hogy az ellenfelei el akarják tenni az útból?

Lavrov mindenesetre igyekezett gyorsan lecsillapítani a kedélyeket, és laza öltözékben, kék pólóban bejelentkezve próbálta jelezni, hogy jól van. A rövid kórházi látogatást (amelyet állítólag szívproblémák miatt kellett megejtenie) ugyanakkor nem cáfolta kategorikusan.

„Az elnökünkről is 10 éve folyamatosan írogatja a nyugati sajtó, hogy beteg. Ez egy játszma, és nem is valami újfajta találmány a politikában”

– mondta el egy videóban a külügyminiszter, akinek a következő két napban alighanem komoly verbális támadásokkal kell majd szembenéznie a konferencián.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás