promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az ukrán elnök rendkívüli ajándékot kapott, amire rengeteg híresség feni a fogát
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Zelenszkij pedig ukrajnai Becsület érdemrenddel tüntette ki az amerikai színészt.

Nem csitul a véres háború Oroszország és Ukrajna között, ami idén február végén robbant ki. Az Egyesült Államok továbbra is Ukrajna oldalán áll, Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete kijelentette, hogy addig támogatják az országot, amíg meg nem nyerik a háborút.

Arra jelenleg továbbra sem látnak esélyt a szakértők, hogy a két fél leüljön egymással tárgyalni. Oroszország és Ukrajna utoljára március végén beszélt egymással nyíltan Törökországban, azóta azonban hallani sem akarnak arról a felek, hogy béketárgyalásba kezdjenek.

Közben nem mindennapi pillanat is történt Ukrajnában, mivel Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tegnap Oscar-díjat kapott Sean Penn hollywoodi színésztől.

Zelenszkij, bár korábban színész volt, nem a kamera előtti teljesítményéért kapta az aranyozott szobrocskát, hanem a „győzelembe vetett hit jelképeként”. Sean Penn persze hozzátette, hogy ez egy szimbolikus dolog, szóval, ha Ukrajna győz Oroszország ellen, akkor a színészlegenda kéri vissza a szobrot, amit visszavisz Malibura.

Sean Penn jelenleg harmadjára jár Ukrajnában, mivel dokumentumfilmet forgat az ukrajnai háborúról. A színész ukrajnai Becsület érdemrendet vehetett át az ország támogatása miatt.

Zelenszkij már nyáron megköszönte Penn-nek azt a figyelmet és támogatást, amelyet az orosz megszállás óta nyújt Ukrajna felé. A sztárok közül Ben Stiller is elutazott a háború sújtotta országba, és Kijevben találkozott Zelenszkijjel, hogy kifejezze támogatását az elnök és országa iránt. A színész akkor Lengyelországban is meglátogatta a menekülteket.

A háború közben folyik tovább. A friss hírek szerint az orosz haderő feladja Herszon várost és átvonul a Dnyeper keleti partjára – jelentette be Szergej Sojgu védelmi miniszter több orosz és ukrán lap szerint. A döntés azzal indokolták, hogy hogy a keleti partot sokkal könnyebb megvédeni az ukrán támadással szemben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás