promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghökkentő információk érkeztek Ukrajnából, Putyin foghatja a fejét
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ukrán külügyminisztérium friss adatokat közölt a háborúval kapcsolatban.

Már hosszú hónapok óta tart az orosz-ukrán háború, aminek a hatásait Magyarországon is érezni lehet. Amíg a legtöbben a gyors békekötésben bíznak, addig a fronton egyre aggasztóbb dolgok történnek, hiszen egyik fél sem enged, az orosz elnök, Putyin pedig a kommunikációja alapján akár a végsőkig is elmegy, hogy Oroszország jöjjön ki győztesen ebből a konfliktusból – de az igazság az, hogy itt senki sem lesz igazi győztes, hiszen mindkét oldalon elszomorító az áldozatok száma.

Putyin és Zelenszkij is erősen, határozottan kommunikálnak a nép, illetve a többi ország irányába, a világ túlnyomó többsége pedig érezhetően az ukránok oldalán áll. Most az ukrán külügyminisztérium friss adatokat közölt a háborúval kapcsolatban, ezek az új információk pedig sokakat megdöbbentettek – sőt, egyesek szerint az orosz elnöknek erősen el kéne gondolkodnia ezek után.

Az ukránok közlése szerint a háború 255 napja alatt az oroszok 75440 katonát, 277 vadászgépet, 260 helikoptert, 2758 tankot, 16 hadihajót, 5601 felfegyverzett járművet, 4184 járművet és üzemanyaghordozót, 399 rakétát és egyebek között 1776 légvédelmi ágyút veszítettek – ezek persze leginkább becsült adatok, hiszen szinte lehetetlenség pontosan megmondani például a személyi veszteség pontos számát.

Állítólag csak az elmúlt 24 órában 600 orosz katona halt meg, ami leginkább azért lehet, mert egyes információk szerint nem kapnak megfelelő kiképzést, így felkészületlenül, tapasztalat nélkül, sokszor nem megfelelő állapotban lévő eszközökkel mennek a háborúba. Putyin egyelőre még nem reagált az ukránok friss számaira, de minden bizonnyal nem értene egyet ezekkel az adatokkal.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás