promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin csapdába csalhatja Ukrajnát, rejtélyes szövetségessel gyűrűzik tovább a háború
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

253 napja tart már az orosz-ukrán háború, és a legújabb fejlemények sem azt mutatják, hogy a közeljövőben véget érne a katonai konfliktus. Új információkkal szolgálhatunk a herszoni helyzettel kapcsolatban, illetve feltűnt egy nem várt szövetséges is Putyin oldalán.

A Fehér Ház nem kevesebbel vádolta meg Oroszországot, mint hogy titokban Észak-Korea segítségét veszik igénybe. Az amerikaiak szerint Kim Dzsongun jelentős mennyiségű lőszerrel segíti az orosz érdekeket. John Kirby, az amerikai külügyminisztérium szóvivője úgy fogalmazott, hogy Észak-Korea úgy álcázza a műveletet, mintha Afrikába vagy a Közel-Keletre szállítanák a muníciót

Emellett Irán - amely ország drónokkal már eddig is segítette Putyin hadseregét - rakétákkal is készül segíteni az oroszokat, illetve úgy fest, hogy órákon belül megtámadhatják Szaúd-Arábiát. Egy újabb pusztító háború kilátásai elé nézünk, ráadásul ez a konfliktus Oroszország érdekeinek kedvezne.

Az ENSZ a vizsgálatai alapján nem talált bizonyítékot arra, hogy Ukrajna atomfegyvereket készülne bevetni, miután Oroszország megvádolta őket egy „dirty bomb", azaz egy piszkos bomba készítésével. Terítékre került a gabonaegyezmény felülvizsgálata is Oroszország, Törökország és Ukrajna között, aminek korábban gátat szabott az ENSZ. 

Herszon ügyében is történtek fejlemények, hiszen ezt a kulcsfontosságú várost hetek óta ostromolják az ukrán erők, és egyre többet hallani az oroszok visszavonulásairól a területen. A térség egy központi épületéről eltűnt az orosz zászló, és szignifikáns előrelépést mutatnak Zelenszkij katonái. Egyesek ukrán szakértők szerint azonban Oroszország visszavonulása szokatlan, és

csapdát szimatolnak, ami bevonzza az ukrán katonákat egy szűk területre. 

Putyin egyébként modernizálni szeretné a katonai fegyvereit, hogy egyre hatásosabbak és korszerűbbek legyenek, emiatt sürgeti a szabad és aktív versenyt a kivitelezők között. Egyre mozgalmasabbak a háború napjai, a közelmúltban írtunk arról is, hogy az orosz vezérkar gőzerővel keresi Putyin utódját az orosz elnök betegségei miatt, így monumentális fordulatoknak nézhetünk elébe a közeljövőben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás