promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Herczeg Zoltán ezt üzente a letartóztatása után az embereknek
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egyre többen buknak le.

A kábítószer rossz - kezdjük így ezt a cikket a szokásos mondattal. Ha valakit elkapnak vagy lebukik, a büntetés a nála lévő anyag mennyiségétől függ: THC hatóanyag esetén 6 grammnál kezdődik, kokainnál 2 grammnál, amikor az ítélet akár 2 évtől 8-ra is kiterjedhet. Ha e mennyiség hússzorosát meghaladja a lefoglalt cucc, akkor viszont 5-től egészen 20 évig is adható a börtönbüntetés.

A napokban kiderült, hogy az évek óta nagy hírnévnek örvendő divattervezőt, Herczeg Zoltánt kábítószer-fogyasztás, illetve árusítás gyanúja miatt letartóztatták. A fogyasztást már bevallotta a divattervező, annak ellenére is, hogy rengeteg szintén a médiában lévő barátja állította, hogy szerintük kizárt, hogy Zoltán egyben fogyasztó és árusító is legyen. Maga a használaton igazából már nem lepődne meg senki, de az, hogy valaki kereskedik is vele, az a komoly dilemma: azt józan ésszel senki nem vallaná be.

Czutor Zoltán volt talán az első a nyilatkozók közül, aki azonnal felszólalt barátja védelmére. Méghozzá az Index kereste fel,

„Én Herczeg Zolit 30 éve ismerem, de ez idő alatt soha nem beszéltünk egyszer sem kábítószerről. Lehet, hogy néha tolt valamit, de engem egyszer sem kínált semmivel. Persze lehet, hogy ettől függetlenül ő a keresztapa, csak ez olyan életszerűtlen lenne”

Majd kitért a saját belső véleményére is az énekes,

„Nekem leszámolásízű a dolog, van egy ilyen érzésem, állítólag csőbe húzták, de nyilván részleteket én sem tudok az ügyről. De tegyük fel, hogy díler – a Zoli nem most jött le a falvédőről, egy díler nem tart ipari mennyiségű drogot otthon, ez életszerűtlen lenne. Mert ugye ahhoz, hogy letartóztassák, akkora mennyiséget kellett találniuk a lakásban, hogy ne fogyasztónak, hanem kereskedőnek tűnjön”

Azóta kiderült, a rendőrségi adatok által, amit szintén az Index hozott le a fent említett énekes mondatai után,

2022. október 21-én  fogtak el két férfit Budapest IV. és XIII. kerületében. Az egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm növényi törmeléket – az elsődleges adatok szerint marihuánát – és 16 gramm kokaingyanús port, a másiknál összesen körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port – elsődleges adatok szerin kokaint – találtak.

Friss információként már köztudott lett, hogy a divattervező nemrég egy partin vett részt, ahol minden második ember használt valamiféle kábítószert és az egyik itt tartozkodó vendég húzhatta vagy köphette be Herczeget. Egy másik meghívott így nyilatkozott az eseményről a Blikknek,

„A partin volt minden… Tálcán kínálták körbe a kábítószert, de volt, aki még a beszédében is elmondta a színpadon, örül, hogy a szülinapos barátja lehet, mert tőle jut a legjobb anyagokhoz Budapesten. Ezt a beszédet többen is videózták egyébként”

majd a végén azzal fejezte be, hogy bár Zoli ott volt, de hogy ő kimondottan fogyasztott-e bármit is azt nem tudja, mert személy szerint ez a nyilatkozó hamar lelépett a buliról. Kicsit olyan védekezésnek tűnhet az egész, hiszen ha már jóbarátok vagyunk, védjük be egymást.

Zoli egyébként több napon keresztül abban a ruhában volt letartóztatva, amiben bevitték az örsre, és azért aki ruhával foglalkozik, annak ez is már elég nagy érvágás lehet, nem igaz?

Herczeg a szokásos fanyar humorával elvileg csak annyit üzent a barátainak, amikor végre tudott valakivel telefonálni, hogy

„voltam kollégista, ismerős a bezártság, a vacak étel és a rossz társaság, szóval nyugodjon meg mindenki. De az igazságérzetem az, ami nem hagy nyugodni”

Mi lesz vele ezek után?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás