promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sámánok jósolhattak győzelmet Putyinnak, aki ezért most elrejtőzött egy bunkerben, és atomfegyver bevetésére készülhet
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ukrajnai háború döbbenetes fordulatot vehet.

Az oroszok az utóbbi hetekben érzékeny területi veszteségeket szenvedtek el az ukránokkal folytatott háborúban. Emiatt egyre inkább felerősödnek azok a feltételezések, hogy Putyin elnök komoly lépést, atomfegyver bevetését fontolgatja.

Az atomtölteteket szállító vonat már meg is indult a front felé, illetve a Belgorod atom-tengeralattjárójuk is elhagyta fehér-tengeri bázisát. Ha csupán kisebb hatótávolságú, úgynevezett taktikai atomfegyvert alkalmaznának, azzal is óriási pusztításra lennének képesek, és természetesen magukra vonnák az egész világ haragját.

Mindezzel együtt az a hír járja, hogy Putyin elnök és bizalmasai máris egy bunkerben rejtőzködnek, arra az esetre, ha a nukleáris csapásra nyugati válasz érkezne. Állítólag arra is felkészítette a hozzá közel állókat, hogy készüljenek fel, ha esetleg Moszkvát villámgyorsan ki kellene üríteni.

Az orosz vezető a pletykák szerint sámánokkal is tanácskozott a nagy döntése előtt. Ezek szerint Szibériában tartózkodhat, talán az Altaj hegységben, vagy a Jamal-félszigeten, az utóbbi pedig már a nyenyecek földjének számít, akik egyébként nyelvrokonságban vannak a magyarsággal.

A sámánokkal a környékről származó Szergej Sojgu védelmi miniszter hozhatta össze Putyint, bár ez a jövendöltetés eléggé avítt megoldásnak tűnhet a 21. században. Az elnök ugyanakkor komolyan veszi a sámánok szavait, bár azok mindig kétértelmű jóslatokat tartalmaznak, hogy bármit beléjük lehessen látni.

„Ha átkelsz a Halüsz folyón, egy nagy birodalom fog megdőlni”

– jósolták például az ókori, dúsgazdag Krőzusnak, amikor Perzsia leigázására indult, és végül nem az ellensége bukott el, ahogyan remélte, hanem a saját birodalma. Állítólag az orosz elnök is hasonló biztatásban részesült, amely győzelemről és halálról szól – bár azt nem tudni, kinek a győzelméről vagy haláláról.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás