promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elveszítheted a bőrödet, ha sokáig ülsz a kádban
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy hosszú nap után nincs is jobb, mint habfürdőben ázni, amíg a stressz ki nem olvad az testünkből és lelkünkből. De a túl hosszú fürdésnek megvannak a következményei, és itt nem csak a fonnyadt ujjakra gondolunk. 

A szakértők azt mondják, hogy a bőr szó szerint leeshet, ha huzamosabb időt töltünk a kádban, nap mint nap. Érdemes tehát találni valami más módszert a lazításra egy nehéz nap után.

Egy kutatás szerint a hosszan tartó vízben ázás túltelíti a bőrt, és a bőr lebomlásához vezethet.

Ha ez úgy hangzik, mint egy sci-fi horror, maradj velünk, elmondjuk miért igaz ez.

Térjünk vissza a fürdőből származó fonnyadt ujjakhoz. Valójában ezek a fonnyadások hólyagok, amelyekben a víz két bőrréteg közé kerül– az epidermisz és az irha – közé. Ha azt gondoltad, hogy ez azért történik, mert a tested felszívja a folyadékot, de valójában ez egy olyan mechanizmus, amelyet a szervezet azért tesz, hogy nedves körülmények között meg tudjunk fogni dolgokat.

Ezek a hólyagok végül felrobbanhatnak, és az alatta lévő friss bőr fogékony a fertőzésekre.

De ez még nem minden. Az egymást követő hosszú ideig tartó mozdulatlan ülés az egészségére is káros lehet. Sebeket, sorvadást vagy akár vérrögképződést is okozhat egy hosszú fürdés.

Soha nem gondoltad, hogy egy hosszú fürdő ennyire veszélyes lehet, igaz? Nem csak egészség szempontjából érdemes elhagyni a fürdést, de a megemelkedő rezsi is a tusolást helyezi előtérbe, persze csak akkor, ha az 1-2 perc, mivel percenként 10 liter víz folyik el tusolás közben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás