promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyógyító légzés – így vedd a levegőt, hogy gyógyítsd magad és akár megelőzd a rákot
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az orvosi kutatások azt mutatták ki, hogy az ember nem használja ki teljes légzési kapacitását, amire a teste képes. Felgyorsult világban a légzésünk is felgyorsult és felületes lett, nem használjuk egyik legfontosabb izmunkat, a rekeszizmot.  Na de miért olyan fontos ez az izom?

A rekeszizom választja el a mellkasüreget a hastól, a belégzéssel elkezd lefelé mozogni a has felé, és a mellkasüreget minden irányba kitágítja. Ez a mozgás beáramoltatja a levegőt a tüdő minden részébe, ami által megnő a hasűri nyomás és a hasűri tartalmak kissé összenyomódnak. Az emésztésünkre hatással lévő hasüregi mozgás fokozza a hasűri szervek vérkeringését.

A helyes légzéstechnikával és a rekeszizom teljes használatával nagyobb mennyiségű levegőt lélegzünk be, amivel javítjuk a keringésünket, és erősítjük a szívizmot és a tüdőt.

Egy jó légzésfolyamat pozitívan hat a máj, a lép és a hasnyálmirigy működésére is. A hasnyálmirigy jobb működésével a vércukorszint is kiegyensúlyozódik, csökkentve a késői cukorbetegség előfordulását.

Hogyan előzhetjük meg a rákot, csupán helyes légzéssel?

A rák kialakulásának legnagyobb oka a helytelen táplálkozás, a rengeteg tartósítószer és rákkeltő természetű vegyületek fogyasztása. Ha ezt a sok rossz összetevőt elfogyasztjuk és azok hosszú ideig az emésztőrendszerünkben maradnak, mert az emésztésünk lassú, akkor nagyobb az esély, hogy veszélyes folyamatokat indítanak el az emésztőszervekben. Ez különösen igaz azokra, akik húst és zsíros ételt esznek, amely lassítja az emésztési folyamatot. Rendszeres fizikai és légzőgyakorlatokkal és sok rosttartalmú táplálék fogyasztásával fel tudjuk gyorsítani az emésztési folyamatainkat és hamarabb távoznak szervezetünkből a káros anyagok.

Leginkább ezért tartják egészségesebbnek a vegetáriánus étrendet.

Tudtad, hogy naponta legalább száz rákos sejt fejlődik ki a szervezetünkben? Ellenben amíg immunrendszerünk megfelelően működik, megsemmisíti ezeket a sejteket. A megfelelő légzés javítja az immunrendszer ellenállóképességét és ezáltal elpusztítja a rákos sejteket.

Hogyan lélegezzünk az egészségünkért?

Általánosságban kevesebb vér kering a tüdő vérerek felső részében és jelentősen több a tüdő alsóbb részeiben, különösen a szív szintje alatt. Jógát gyakorolva meglehetősen könnyen úrrá lehetünk ezen az állapoton. Ha bizonyos gyakorlatokat fekvő helyzetben végezzük, akkor a nyomás a tüdő vérerekben azonos lesz az egész tüdőben, így a véráramlás a tüdő felső részében növekszik.

Nagyobb levegőket véve, lassabban lélegezve a vér a tüdőben több oxigént tud fölvenni, és így nagyobb mennyiségű oxigénnel látjuk el testünket, mint egyébként, amivel a fent részletezett módokon javíthatjuk egészségünket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás