promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A legenda és a feng shui szerint is pénzt hoz a házhoz ez a növény, azonnal szerezz be egyet
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A vadkakakó, azaz a Pachira a guiana gesztenye növény, melyet a jóléttel és gazdagsággal azonosítanak. De miért lett a vadkakaó a gazdagság jelképe?

A Pachira aquatica a vadonban hatalmasra tud nőni. Viszonylag alacsony igényű növénynek ismerik, jól tolerálja a szélsőségeket, tűri a száraz és hűvös levegőt is, de valójában a nedves éghajlatot és szikrázó napsütést kedveli. A pénzfa szerteágazó levelei a fa, a víz, a tűz, a fém és a föld öt elemét képviselik. A feng shui szerint aki talál egy 6-7 ágból álló levelet, különösen szerencsés lesz.

Honnan ered a pénzfa története?

A legenda szerint egy tajvani közösség szegény gazdája egy napon felfedezte földjén a Pachira fát. Hiába volt szorgalmas termelő, sajnos a munkája minimális hozamot hozott. Mikor meglátta a vadkakaót, realizálta, hogy ez egy egyedi növény.

A gazda azt gondolta, hogy a jólét iránti imái meghallgattattak és ez a növény a jele a jómód eljövetelének.

Miután kiismerte a növényt, árulni kezdte a piacon, amire hirtelen nagy lett a kereslet. Ezután a jólétet elhozó növényt a „jó szerencse pénzfának” vagy „szerencsefának” nevezte el, és ez a név ma világszerte a vadkakaón ragadt.

A modern világ jólétének szimbóluma

Manapság a pénzfa népszerű ajándék különleges eseményekre, ha valaki vállalkozásba kezd, illik pénzfával ajándékozni.

A feng shui szerint a Pachira pénzfát fontos, hogy a szoba, lakóhely vagy iroda délkeleti részén helyezzük el, hogy a gazdagság szerencséje vonzza. Ne tegyük hálószobába vagy fürdőszobába.

A keleti elhelyezkedés célja a családi harmónia, az egészség, az ösztöndíj és a projektek elősegítése.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás