promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagyon veszélyes, ha ezeket eszed és iszod a melegben
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A táplálkozás és az időjárás együttesen óriási hatással van az egészségünkre. Íme, azok az ételek és italok, amelyeket érdemes elkerülni a forró nyári időben.

Az időjárás alapvető szerepet játszik testünk működésében. Ezen túlmenően, hogy mit eszünk és iszunk, az is befolyásolja testünk működését. Az időjárás és a tápanyagok kombinációja üzemanyagként működik szervezetünk számára.

Másrészt viszont az időjárásnak nem megfelelő ételek és italok fogyasztása letargikussá vagy ingerültté tehet bennünket anélkül, hogy tudnánk, miért.

Íme egy lista azokról az ételekről és italokról, amelyeket kerülni kell, hogy maximalizáljuk testünk és lelkünk egészségét a hőségriadóban:

1. Kávé

Kerüld vagy szorítsd vissza a kávé fogyasztását, ha szeretnél hidratált maradni.

Nyáron rendkívül fontos a test hidratáltsága.

A kávé hajlamos kiszárítani a szervezetet, mivel erős vízhajtó. A kávé elősegítheti a test általános hőmérsékletének emelkedését is. Ez további negatív hatással lehet az emésztőrendszerre.

2. Savanyúság

A savanyúságok nagyon sok nátriumot tartalmaznak, ami szintén elősegítheti a szervezet kiszáradását. Ezen túlmenően, ha nyáron túl sok savanyúságot eszünk, az emésztési zavarokhoz is vezethet.

3. Szóda

Nagyon népszerűek nyáron a szénsavak üdítők és limonádék. Annak ellenére, hogy frissítőnek nagyon jók, rendkívül egészségtelenek és kiszárítják a szervezetet. A szénsavas üdítők nemcsak sok cukrot és más egészségtelen adalékot tartalmaznak, hanem gyorsabban kiszáradhatunk tőlük. A magas cukorszint olyan krónikus egészségügyi problémákat is okoz, mint a cukorbetegség és az elhízás.

4. Gyümölcsök a gyümölcslevek

Amennyire a gyümölcslevek felfrissítik és feltöltik elménket és testünket, ha csak gyümölcslevek fogyasztunk, az csökkentheti a rostbevitelt. Gyümölcsök és gyümölcslevek között mindig jobb friss gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani úgy, ahogy van. Ez nemcsak maximalizálja a tápanyagok bevitelét, hanem hosszabb ideig is telítettnek érezzük magunkat.

5. Alkohol

Az alkoholnak számos negatív hatása van. Ezen túlmenően a nyári alkoholfogyasztás különféle kiszáradási tünetekhez vezethet, mint például fejfájás, szájszárazság stb.

Ezenkívül az alkoholfogyasztás felmelegíti a szervezetet, és fokozhatja a test izzadását. Az izzadás tovább gyorsítja a kiszáradási folyamatot.

6. Magas sóbevitel

Bár a sót nem lehet teljesen elkerülni, és a mindennapi étkezésünk során elengedhetetlen, a túlzott sófogyasztásnak számos negatív hatása van. A túlzott sófogyasztás kiszívhatja a szervezetből a hidratáltságot, és kiszáradhatunk. Ez fáradtságot, szédülést okozhat. Ezen túlmenően a magas sóbevitel egyéb problémákat is okozhat, például magas vérnyomást, puffadást és egyéb szívvel kapcsolatos betegségeket.

7. Rántott ételek

A sült ételek, rendkívül kiszárítják a szervezetet. Csökkentik a vízszintet a szervezetben, és akár puffadást, székrekedést okozhatnak.

8. Junk Food

A sült ételekhez hasonlóan a gyorsételek is rendkívül egészségtelenek. A legtöbb gyorsétel magas nátriumot tartalmaz, ami tovább dehidratálja a szervezetet. Emiatt a gyorsételek különösen alkalmatlanok a nyárra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás