Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Rákot okozhat a magyar gyerekek egyik kedvenc édessége

Rákot okozhat a magyar gyerekek egyik kedvenc édessége

Élet

Rákot okozhat a magyar gyerekek egyik kedvenc édessége

Élet

Promotions 10:10

Újabb népszerű édesség jelent veszélyt a gyerekekre.

A Kinder-csoki botrány után most ismét egy olyan édesség miatt kongatták meg a vészharangokat, ami Magyarországon is igen népszerű a gyerekek körében. Kijelentették, hogy a Skittles emberi fogyasztásra alkalmatlan, daganatos megbetegedést, szervi károsodást, gyulladást, és egyéb egészségügyi hatásokat okozó kémiai vegyületet, titán-dioxidot tartalmaz.

A népszerű savanyú cukorkát gyártó cég ellen polgári per indult, miután elkötelezte magát a titán-dioxid kivonása mellett, azonban a termékéből nem tüntették el ezt a veszélyes anyagot. Azzal magyarázták, hogy a mesterséges színek nem jelentenek veszélyt az emberi egészségre.

A Skittles-ben megtalálható titán-dioxidot festékekben, ragasztókban, naptejben, nyomdafestékekben, illetve műanyagokban és tetőfedő anyagokban is használnak.

A helyi sajtó szerint az Egyesült Államokban még mindig mérgezett termékeket értékesítenek, és a gyártó nem tájékoztatta a fogyasztókat arról, hogy milyen következményekkel járhat a titán-dioxid fogyasztása.

Mivel a Skittles Magyarország legtöbb boltjában is megtalálható, és egy itthon is igen népszerű édességről van szó, jó, ha minél több emberhez eljut az információ, hogy ez a termék komoly veszélyt jelent az egészségünkre, és ha nem vigyázunk, akár rákot is okozhat.

FRISSÍTÉS:

A Mars eljuttatott szerkesztőségünkhöz egy közleményt, mint írják:

"Termékeink biztonsága elsődleges számunkra. A fogyasztóink igényeire és elvárásaira reagálva a Mars Wrigley 2020-ban befejezte a titán-dioxid kivonását az európai portfóliójához tartozó termékekből"

Borítókép: Profimedia