promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az ukránok készülhetnek a világvégére – üzente az egykori orosz elnök
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Krímet eszük ágában sincs visszaadniuk a támadóknak.

Közel 5 hónapja tart a véres orosz-ukrán háború a szomszédságunkban, és egyelőre nem úgy tűnik, hogy a harcoló felek megegyezésre törekednének. Most éppen a támadó fél küldött baljós üzenetet a hazájukat védőknek: az ukránok készülhetnek a világvégére.

Ezt Putyin elnök egyik közeli kormányzati embere, a 2008 és 2012 között az elnöki posztra került Dmitrij Medvegyev arra az esetre lebegtette be, ha az ukránok bárminemű kísérletet tennének a Krím-félsziget visszaszerzésére. Márpedig Zelenszkij elnök a napokban arra tett ígéretet, hogy talpalatnyi földet sem hagynak ellenséges kézen.

Az oroszok még 2014-ben kebelezték be a Fekete-tenger környéki területet, és azóta folynak érte harcok kisebb-nagyobb intenzitással. Medvegyev most második világháborús veteránok előtt kapcsolta magát harcias üzemmódba, nyilvánvalóvá téve, hogy nem hajlandók visszaadni a vérrel megszerzett Krímet.

„Ukrajna megpróbál visszavágni, és néhány bohóc is folyamatosan ijesztget bennünket, de a következmények nyilvánvalóak lesznek, gyorsan és keményen eléri őket a végzetük, ha bármi történne”

– riogatott az egykori elnök. Ezt ráadásul azután mondta, hogy példátlanul súlyos rakétatámadás érte Mikolajiv városát, amely a Déli-Bug folyó torkolatában fekszik, a Fekete-tenger közvetlen közelében.

Az ukránok arra számítanak, hogy az ellenség immár az invázió újabb fázisára készül, amelynek végső célja az egész Donyec-medence (Donbasz) megszerzése lesz. Medvegyev azt is kijelentette, hogy ha Ukrajna, vagy akár egy NATO-tagállam megkérdőjelezné, hogy a Krím az orosz terület, akkor azt nyílt fenyegetésnek vennék.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás