promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meglepődnél, hogy mi a szokás Kanadában a buszon, nem sok hasonlóval találkozni
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szívmelengető videó terjed a neten. Kanadában egy tartományban az a szokás, hogy a buszjáraton leszálláskor elköszön a sofőr az utasok pedig megköszönik az utat. Ugye milyen szokatlan? Egy apró kis gesztus, de mennyit jelent.

Egy TikTok videón látható, hogy a legidősebb személy valószínűleg a 60-as évei végén jár, a legfiatalabb pedig körülbelül öt éves – mondta a videót rögzítő vlogger.

A tartomány közlekedési szolgáltatója meglepetten nézte, ahogy az interneten szárnyra kap a kedves kis videó.

"A sofőrjeink és az ügyfeleinkkel ápolt kapcsolat nagyon fontos számukra, és a felszálló utasok üdvözlése, és az arra kapott válasz induláskor "köszönöm", egy olyan gesztus, amit oda-vissza mindenki nagyra értékel és kellemesebben kezdődik vagy zárul általa a nap - mondta Jamie Weiss, a közlekedési vállalat vezető médiakapcsolati tanácsadója.

Ez egy fontos hagyomány a közösségben és örülünk annak, hogy a sofőrök és az utasok egyaránt tartják ezt a kis szokást.

A videót készítő Carlson egy utazás és ételblogger, valamint tartalomkészítő, és elmondása szerint ez a videó jelenleg a legnépszerűbb az oldalán.

"Amikor van egy videóm, ami "híres" lesz, mindig megnézem a kommenteket. Azt láttam, hogy az emberek nagyon élvezik, hogy látják, más-más kultúrákban, hogyan élnek az emberek és milyen szokásaik vannak.

Carlson szerint a világ minden tájáról érkező megjegyzések arra utalnak, hogy más lakosok is köszönetet mondanak buszsofőrjeiknek, köztük Ausztráliából, Hawaiiról, Új-Zélandról, Dél-Afrikából és "Európa minden tájáról" jöttek ilyen jellegű visszajelzések.

Még néhány amerikai is azt mondta, hogy normális, ha az utasok köszönetet mondanak a buszsofőröknek a közösségükben, bár Carslon New Yorkban élt és állítása szerint ott nem találkozott ilyen kedves gesztussal tömegközlekedése során.

Keddig 6,1 millió ember nézte meg a videót, nézd meg te is a kanadai udvarias tömegközlekedést.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás