promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
5 hihetetlen formájú és külsejű kilátó, amiről nem is gondolnád, hogy Magyarországon találhatóak
Borítókép:  hegyipapa / YouTube (screenshot)
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megmutatjuk Magyarország legszebb kilátóit, melyek tökéletes hétvégi kirándulások célpontjai lehetnek az egész család számára.

1.Sasbérc-kilátó

Ha nem tudnánk, hogy Magyarországon, azon belül is Sasbércen találjuk a bajor mintára épült Sasbérc-kilátót, azt hinnénk, egy mese elevenedett meg előttünk. A kilátót a 20. század elején Pappenheim Szigfrid gróf építette feleségének, gróf Károlyi Erzsébetnek. Az épület földszintjén a gróf erdésze és családja lakott, az emeleti rész pedig vadászszállásként működött.

Autóval vagy kerékpárral Buják, Szanda és Bokor irányából közelíthetjük meg a kilátót, míg gyalogosan 7 km hosszú erdészeti tanösvényen túrázhatunk fel a meseszerű kilátóhoz, ahonnan a Börzsönytől a Mátráig gyönyörködhetünk a kilátásban.

hegyipapa / YouTube (screenshot)

2. Julianus-kilátó

A Dunakanyar őrzője, a Julianus-kilátó a 482 méter magas Hegyes-tetőn heyezkedik el, ahonnan a Dunára, a Visegrádi-hegységre és a Börzsönyre is páratlan panoráma nyílik. A kilátó 15 méter magas és páratlan panorámát nyújt 270 fokban a Dunára. Hegyes-tetőt  Zebegényből vagy Nagymarosról közelíthetjük meg egy 4 kilométer hosszú középnehéz túra keretében.

A kilátó körül padok helyezkednek el, ahol öröm megpihenni, az épület középső szintjén pedig egy fedett helyiséget alakítottak ki, ami vihar esetén menedéket nyújt, de az aranyos kis kerek asztalon piknikezhetünk is a páratlan kilátás mellett.

Air Special Videos / YouTube (screenshot)

3. Várhegy-kilátó 

Egy új, de annál népszerűbb kilátó, a Várhegy-kilátó az egyik legnépszerűbb kirándulóhely, a Királyrét mellett magasodó Vár-hegyen épült 2020-ban. A kilátó tetejéről a Sas-hegyre, a Só-hegyre, illetve Csóványosra is csodás a látvány.  A fenyőből és tölgyből épült háromszintes torony több szintjén padok találhatóak, kisgyerekkel és kutyussal is tökéletes kiránduló célpont. 

4. Xantus János Gömbkilátó

A 165 m-en elhelyezkedő Xantus János Gömbkilátónak nem kis története van, és 2020-ban még az Év Kilátója címet is elnyerte. Különleges formája és kialakítása rendkívül egyedivé teszi társai között. A várhegy, ahol a Gömbkilátó áll, a 20. század elején még fátlan volt, ezért Kopaszdombnak nevezték. Később, a két világháború közötti időben ültették be fákkal, amelyek legnagyobb része feketefenyő volt.

5. Zengő-kilátó 

A Pécsváradon található Zengő-kilátó 682 m-en helyezkedik el, és hétemeletes magasságából a Badacsony mellett még a horvátországi hegységeket is láthatjuk. A kilátóhoz egy nagyon rövid, ámde elég meredek kaptató útvonal csábítja a kirándulókat, de cserébe lélegzetelállító látványban lehet részünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás