promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lángokban állt egy gyönyörű orosz templom Szentpéterváron – Az ukránoknak nincs benne a keze, a történet bonyolultabb
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szentpétervár Pargolovo nevű kertvárosában gyújtottak fel egy csodaszép templomot.

Tűz ütött ki június végén a Szent Bazil templomban, Oroszországban. Az esetet a 24.hu szúrta ki az Oddity Central cikkére hivatkozva. Először arra gyanakodtak, hogy a tüzet rövidzárlat okozta, de végül kiderült, hogy rövidzárlat történt.

Mivel továbbra is óriási a feszültség az orosz-ukrán háború miatt, így sokan hiszik azt, hogy ha valami rossz történik Oroszországban, akkor az valamilyen belsős ukrán lázadók műve, de itt szó sincsen ilyesmiről. A hívek nem is jutottak szóhoz, amikor kiderült, hogy a szentpétervári templomot egy 36 éves, négygyerekes orosz apuka gyújtotta fel.

Az ok az még drámaibb, mivel az elkövető azért sokallt be, mert a felesége túl sok pénzt adományozott a templomnak.

A férfi állítólag kidolgozta a lelkét, hogy mindent megadjon a családjának, a felesége közben templomban végzett önkéntes munkát, és egyre gyakrabban adományozott egyre nagyobb összegeket.

A párbeszédből veszekedések lettek, amik nem vezettek eredményre, így a férj úgy döntött, hogy a saját kezébe veszi az irányítást. Az egyik reggel egy kanna gázolajjal látogatta meg a gyönyörű orosz templomot, leöntötte a falakat üzemanyaggal, majd miután meggyőződött róla, hogy senki sincs odabent, felgyújtotta azt.

A bíró elnéző volt, szóval a férfi szabadlábon védekezhet. A gyors oltásnak köszönhetően a Szent Bazil templom kívülről jelentősen megrongálódott, de a belseje sértetlen maradt. Most jól fognak jönni az elkövető feleségének az adományai. A férfiról és a templomról ide kattintva láthattok képeket. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás