promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin nem akar tovább elnök lenni – meglepő fordulat következhet
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Vlagyimir Putyin ebben is kiváltságos szeretne lenni.

Lehet a sajtóban nem pörögnek már úgy a háborús hírek, de Ukrajnában közben nem csitulnak a harcok. Az orosz TASZSZ hírügynökség nem rég azt közölte, hogy az orosz katonák bekerítik az ukrajnai Donyecki területen lévő keleti Szijevszk városát.

Vlagyimir Putyin közben húzott egy váratlant, és kiterjesztette az orosz állampolgárság könnyített megszerzésének lehetőségét Ukrajna minden lakójára. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter rögtön megszólalt, hogy ennek nincsen jelentősége, egyszerűen csak az orosz elnök ragadozó étvágyáról tanúskodik.

Ami még meglepő hír volt, hogy Oroszország Irántól kaphat segítséget az amerikai hírszerzés információi szerint. Az ország több szár drónnal készülne kisegíteni az orosz haderőt, sőt, azt állítják, Oroszország már lehet kapott is belőlük.

A másik oldal sem marad ki a támogatásból, mivel az Európai Tanács közben ma bejelentette, hogy további 1 milliárd eurót biztosít Ukrajna számára.

Sokan azonban azzal a meglepő fordulattal voltak elfoglalva, hogy Vlagymir Putyin számára már nem felel meg az „elnök” megnevezés, hanem uralkodó szeretne lenne.

A Portfolio számolt be róla a Telegraph cikke alapján, hogy az Oroszországi Liberális Demokrata Párt törvényjavaslatot nyújtott be emiatt. Azzal érveltek, hogy az elnöki titulus a nyugati világ terméke, melytől meg kell tisztítani az orosz nyelvet.

Azt is hozzátették, hogy Putyin különleges státuszához jobban illik az uralkodói megnevezés. Tehát az orosz elnököt lehet hamarosan orosz uralkodónak kell majd hívni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás