promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több alkalmas utód is van II. Erzsébet családjában, akár trónharcot is láthatunk még közöttük
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Károly herceg nem tűnik túl rátermettnek, mások viszont annál inkább.

A jelenlegi forgatókönyv szerint II. Erzsébet halála után Károly herceg foglalhatja el a brit trónt. Ő azonban már 73 éves, vagyis ha az édesanyjához hasonlóan magas kort él meg, akkor is csak nagyjából két évtizedig uralkodhat.

Ha továbbra is fennmarad a monarchia, akkor a 40-et épp most betöltő Vilmos herceg követi őt a sorban, aki akkor már 60 is elmúlik. Amennyiben minden rendben halad, az újabb királyváltással a 2070-es években kell kalkulálnunk – de hogy hívják majd az akkori uralkodót?

Elvileg VI. Györgynek, hiszen az öröklési sorban Károly és Vilmos után a hamarosan 9 éves György a harmadik, aki az édesanyjától, Kate Middletontól minden bizonnyal jó géneket örökölt, tehát remek király válna belőle.

De mi van akkor, ha fél évszázad múlva már nem a születési rangsor, hanem a rátermettség határozza meg, hogy ki ülhet a trónra? Lényegében ezzel a gondolattal játszott el a The Sun bulvárlap, és meglepő következtetésre jutott.

Erzsébet platina jubileumi ünnepsége kiváló alkalmat teremtett arra, hogy egy szakértő figyelje meg a dédunokák viselkedését, és abból vonjon le konzekvenciákat a személyiségükre vonatkozóan. A show-t nyilvánvalóan a 4 éves Lajos lopta el, aki úgy grimaszolt és ökörködött édesanyja mellett, mint a maga korabeli srácok.

A testbeszéd-szakértő úgy is nevezte el, hogy a „szórakoztató”, aki igyekszik mindig a középpontban lenni. A spontaneitása és zabolátlansága azonban nem feltétlenül előnyös uralkodói tulajdonságok, ráadásul – most úgy tűnik – szorgalmazná a nagymértékű változásokat az udvarban, és nem venné túl komolyan a szerepét.

A 7 esztendős Sarolta jelenleg a legkifogástalanabbul viselkedő személy a három gyerkőc közül, bár egyébként is azt mondják, hogy a lányok kissé hamarabb érnek a fiúknál. Ő a „főprefektus” a testvérek közül, aki mindig észben tartja a kötelességeit, mindeközben csendes, nyugodt és méltóságteljes. Kell ennél tökéletesebb uralkodói „alapanyag”?

Esélyesebb tehát a kis Györgynél, aki nem tűnik túl önállónak, sokkal inkább az apját majmolja, őt tartja követendő példaként. A nyilvánosság előtt kifejezetten szégyellős, viszont nyilvánvaló, hogy hatalmas belső tartással és erővel rendelkezik, így akár ő is alkalmas lehet felnőttként a vezetésre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás