promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Keményen nekiment Putyinnak a britek új vezérkari főnöke - Meg vannak számlálva Oroszország napjai?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Putyin elnök szerint nem lesz többé egypólusú a világ, új hatalmi központok alakultak ki.

A napokban vette át a brit vezérkari főnöki posztot Patrick Sanders tábornok, aki máris egy ijesztő kijelentéssel hívta fel magára a figyelmet. Beköszönésként elmondta, hogy katonáinak fel kell készülnie a harcra, és győznie kell Oroszország ellen a harmadik világháborúban.

Akinek kalapács van a kezében, az mindent szegnek néz, és a katonákra is igaz, hogy csakis a harcról tudnak beszélni. Sanders tábornoknak azonban egy ilyen magas poszton már illett volna megválogatnia a szavait a világ közvéleményének rémisztgetése helyett.

Az 56 éves új vezérkari főnök vélhetően nagy lehetőségnek tartja a karrierje szempontjából az ukrajnai fegyveres konfliktust, ezért fogalmazott keményen. Véleménye szerint a brit hadsereget fel kell készíteni arra, hogy Putyin katonáit egy európai szárazföldi háborúban le tudja győzni.

„Én vagyok az első vezérkari főnök 1941 óta, aki a parancsnokságot egy európai szárazföldi háború árnyékában veszi át, amelyben a kontinens egyik nagyhatalma vesz részt. Az Oroszország részéről érkező tartós fenyegetés mértéke azt mutatja, hogy a bizonytalanság új korszakába léptünk”

– nyilatkozta Sanders, aki most azt tartja legfőbb feladatának, hogy a keze alá került sereget a lehető leghalálosabbá és leghatékonyabbá tegye. Mindez valószínűleg válasz volt Putyin elnök közelmúltbeli kijelentéseire, amelyekben egyrészt a NATO-államokat fenyegette meg, másrészt pedig az egykori Szovjetunió államait a történelmi Oroszország részeiként nevezte meg.

Bár Sanders részéről is elhangzott a harmadik világháború rémével való ijesztgetés, de ettől azért szerencsére még messze vagyunk. Putyin az Ukrajna elleni háborút inkább afféle belső „rendcsinálásnak” tartja, illetve azon folyamat jelének, hogy az egypólusú világrend (az USA vezetésével) már nem fog visszatérni, mert új hatalmi központok alakultak ki.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás