promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin elnök végre megszólalt az egészségi állapotáról – ez sok mindent eldönt
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az orosz vezető egy gazdasági fórumon tisztázta a helyzetet.

A február vége óta tartó orosz-ukrán háborúnak egyelőre senki sem látja a végét. A támadók egyre nagyobb területet foglalnak el északkeleti szomszédunkból, de a nyugati nagyhatalmak fegyverszállításai révén a hazájukat védő ukránok sem adják olcsón a bőrüket.

Sokan úgy gondolkodnak, hogy minden bajok eredője a túlságosan is nagyravágyó Putyin orosz elnök, vagyis az ő eltávolítása egy csapásra megoldaná a konfliktushelyzetet. Talán ez nincs így, mégis időről időre felröppennek pletykák a 69 éves államvezető állítólagos rossz egészségi állapotáról.

A körülötte lévő orvosok jelenlétéből még a külföldi titkosszolgálatok is arra következtetnek, hogy Putyin alighanem rákos beteg, esetleg ráadásként Parkinson-kórral is küzd. Szóltak már hírek a műtét közbeni kómába eséséről, sőt a haláláról is.

A június 15–18. között megtartott Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon az elnöknek alkalma nyílt cáfolni a szóbeszédet. Egy kissé pontatlanul elmondott Mark Twain-idézetet választott ehhez a résztvevők szerint, amely így hangzik:

„A halálomról szóló hírek erősen túlzóak.”

Bár az elnök valóban nincs csúcsformában, gyakori nyilvános megjelenései azt támasztják alá, hogy egyelőre képes ellátni a feladatait. Mindennek ellenére az ukránok váltig állítják, hogy Oroszországban már megkezdődött az utódkeresés, és hamarosan váltás történhet a nagyhatalom élén. Persze, mi mást is mondhatnának, hiszen ezzel is szeretnének lelket önteni a hazájukat védő katonáikba.

Legutóbb egy katonai vezetőkkel folytatott, másfél órás tanácskozás után röppent fel a hír, hogy Putyin rosszul lett a megbeszélés végére. Amikor felállt az asztaltól, gyengeségre és szédülésre panaszkodott, orvosi beavatkozásra volt szüksége.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás