promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Béranyaságra vállalkozott jó pénzért egy nő, aztán megtudta, hogy ki az apa
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez a fajta eljárás Magyarországon illegálisnak számít.

A béranyaság intézménye Magyarországon még nem elterjedt, hiszen illegális, 2016-ban az Európa Tanács is elutasította az ezzel kapcsolatos törvényjavaslatot. Kínai vagy ukrán nők azonban ezrével hordják ki mások gyermekeit, mindez virágzó üzletnek számít a világ több táján, de például az USA-ban vagy Angliában is megengedett.

Ha egy nőnek, párnak nem lehet utóda, akkor jó pénzért egy béranyára bízhatják a gyermek kihordását ott, ahol ez megengedett. Általában megtermékenyített embriót ültetnek be a vállalkozó nő méhébe, és a szülés után már soha többé nem találkozik a 9 hónapig féltve nevelt poronttyal.

Az amerikai Melissa Cook is úgy gondolta, hogy a béranyaság hasznos cselekedet volna, ráadásul egy kis pénzt is kereshet vele, ezért belevágott a dologba. De aztán olyat tudott meg a leendő apáról, ami miatt teljesen felfordult vele a világ.

Mint kiderült, egy 51 éves, süket, egyedülálló férfi utódát hordozta magában. A szóban forgó apuka ráadásul a szülei házának alagsorában tengődik, így a nő arra következtetett, hogy az illető alighanem szellemileg is elmaradott lehet, ráadásul agresszív és paranoid személyként jellemezték a szakértői vizsgálatok.

Melissának azért volt szüksége erre a megélhetési forrásra, mert a válása után csak így tudta fizetni a számláit, és eltartani négy gyermekét. De a fellebbentett titok már neki is sok volt, különösen úgy, hogy hármas ikreket készült szülni.

A története még 2015-ben indult, akkor kötött béranyasági egyezséget egy kaliforniai ügynökséggel. 33 ezer dolláros (12 millió forintos) juttatásban részesült, ami természetesen nagyon jól jött számára.

Eleinte szép élményekben részesült, például egy meleg párnak hordta ki a porontyát, és az egyik férfi még az orvosi konzultációkra is rendszeresen elkísérte. Aztán érkezett egy újabb megbízás, és már az gyanús volt Melissa számára, hogy az ügynökség nagyon keveset árult el a csecsemő leendő családjáról.

Amikor kiderült, hogy a babát az 51 éves fogyatékos férfinak szánják, akkor a nő teljesen felháborodott. Joggal hihette azt, hogy a születendő kicsi nem megfelelő körülmények közt fog nevelkedni, ez pedig teljesen elkeserítette.

A spermát egy 20 éves donortól kapta, a leendő apával pedig csak e-mailen keresztül kommunikált. Melissa testébe három embriót is beültettek, mind be is ágyazódott, ami eléggé megviselte az anyát, alacsony vérnyomással küszködött, gyógyszert kellett szednie és speciális diétára állították át.

Aztán kiderült az igazság az apáról, és Melissának súlyos döntést kellett hoznia. Tudomására jutott ugyanis, hogy a férfi sem akar három gyerkőcöt, és már kérelmezte az orvosoktól a részleges abortuszt. A nő ez visszautasította, és inkább magának akarta megtartani az egyik születendő csecsemőt, ám ezt a törvények nem teszik lehetővé, mert a kihordott utódok a megbízó „tulajdonát” képezik.

Végül megmaradhattak a gyerekek, akik most 6 évesek lehetnek, ám a béranya nem tud róluk semmit. Az ajtaja azonban mindig nyitva áll előttük, és csak remélni tudja, hogy nincs olyan mostoha sorsuk, mint azt gondolja.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás