promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megrágta a kutya a cipőd? - Ne dobd ki, mert most ez lesz divatos
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Balenciaga nem először áll elő megtépázott darabokkal, de az új cipőik tényleg úgy néznek ki, mintha a kutya szájából vetted volna ki, majd kidobtad, de végül mégis meggondoltad magad, és kikukáztad.

A Balenciaga luxusmárka piacra dobja Paris High Top tornacipőinek kopott változatát, amelyet Full Destroyednak vagyis teljesen megsemmisítettnek keresztelt el. A cég portálja szerint a cipő limitált kiadású. Az egyik modellre még a luxus cégnév is rá van pingálva, mintha egy nem túl dekoratív graffiti lenne. A darabok egyébként 1850 dollárba, azaz több mint 677 ezer forintra kerülnek.

A divat már csak ilyen, megosztó, így azért elég sokaknak szúrja a szemét a „kukázott” cipő, rengeteg kritizálták a Balenciagat az új termékei miatt.

A kollekció Demna Gvasalia tervező aláírását viseli, aki 2015 óta a Balenciaga kreatív igazgatója. 1981-ben született Grúziában, amikor az ország szovjet uralom alatt állt. De 1993-ban, 12 évesen menekült lett, mert családja a polgárháború miatt elhagyta az országot.

Később visszatért Grúziába, hogy az ország fővárosában nemzetközi közgazdaságtant tanuljon. Érettségi után a belgiumi Antwerpenben a Királyi Képzőművészeti Akadémiára járt, ahol 2006-ban divattervezésből szerzett mesterfokozatot. Ma férjével, a francia zenésszel, Loïck Gomezzel, valamint két kutyájukkal él egy Zürich melletti városban, Svájcban. Folyékonyan beszél hat nyelven.

A menekült élmény formálta a személyiségét, ami tükröződik az alkotásaiban is. A legutóbbi, idén márciusban megrendezett párizsi divathéten Gvasalia tisztelgett a menekültek előtt. Miközben a modellek vonultak, egy verset szavalt ukránul. Majd bevallotta, hogy mennyire nehéz volt ez neki, mert az ukrajnai válság egy régi traumát elevenített fel benne.

„Örökre menekült lettem. Örökké, mert ez velünk marad. A félelem, a kétségbeesés, a felismerés, hogy senki sem szeret minket”

– nyilatkozta.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás