promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kész a terv Putyin elnök eltávolítására, kegyetlen dologra készülnek az oroszok
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kérdés, hogy az orosz vezető helyébe lépőknek a háború folytatása vagy a békekötés a céljuk.

Bő 100 napja tart az orosz-ukrán háború, pedig a nemzetközi közvélemény gyors győzelmet várt Putyin félelmetes hadseregétől. Bár Ukrajna ötödét már valóban elfoglalták, az oroszok elképesztő veszteségeket szenvedtek eddig (30 ezer katonát maguk is bevallottak), és a hírek szerint egyre többen vannak közöttük, akiknek elegük van a véres harcokból.

Putyin elnök állítólag komoly betegségekkel küszködik, ez azonban eddig szemmel láthatólag nem jelentett akadályt a hadműveletek végrehajtásában. Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor orosz felső körök az elnök meggyilkolását tervezik, a halálát pedig szívinfarktusnak kívánják beállítani. Vajon a vezető likvidálása egy csapásra véget vetne a háborúnak?

A teória a londoni Robert Thornton professzortól származik, aki szerint a hírhedt KGB utódjának számító FSZB (Szövetségi Biztonsági Szolgálat) vezetőinél telt be a pohár, ők látják úgy, hogy ez a konfliktus immár nem feltétlenül szolgálja Oroszország érdekeit. Állítólag a tábornokok is elvesztették a türelmüket, és az elnök távozását akarják, mégpedig – ahogy mondani szokás – akár élve, akár halva.

„Bizonyára egyre többen tették fel eddig azt a kérdést az alsóbb beosztásúak körében, hogy miért is folyik ez a háború. Az ő kétségeik pedig a tisztikar felsőbb szintjein is megjelentek mára”

– fejtegette Thornton azt, hogyan bővül egyre jobban az elégedetlenkedők tábora. Putyin eltávolítása tehát egyre többeknek áll érdekében, egy nagyhatalom élén azonban nem lehet egyik percről a másikra végrehajtani a vezetőváltást.

A közvélemény valószínűleg hamar elfogadná, ha Putyin egészségügyi okok miatt távozna a hatalomból, hiszen az utóbbi hetekben már arról röppentek fel hírek, hogy a súlyos tumoros megbetegedése miatt már csak hónapjai vannak hátra. Kérdés, hogy a helyébe lépőknek egyértelműen a béke gyors megteremtése áll-e az érdekükben, vagy pedig a harcok folytatása.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás