promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orosz-ukrán háború: váratlanul menekülniük kellett az orosz katonáknak, élő videó is készült az esetről, miután egy rakétabemutató közben bemérték őket az ukránok
Borítókép:  Sputnik/Profimedia (illusztráció)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Váratlan viszonttámadás zavarta meg a bemutatót.

Az orosz katonák éppen a TOS-1 rakétavezető-rendszer nagyszerűségét szerették volna bemutatni egy videóban, el is dördül az első lövés, majd olyan történik, amira valószínűleg nem számítottak a felvétel résztvevői. Az ukrán katonaság azonnal válaszolt, az oroszoknak pedig fedezékbe kellett menekülnük a helyszínről. A bemutatóvideó készítéséből így a stáb azonnal egy éles bevetési helyzetben találhatta magát.

Az esemény amúgy Vaszjlivka közelében történhetett.

A TOS-1 rakétarendszereket amúgy gyakran rászerelik T-72-es tankok alapjára, így meglehetősen mobilisak tudnak letni bevetés közben. Azt is érdemes tudni a TOS-1-ről, hogy általában rövid távolságokon veszélyes, de eközben nagyon is pusztító, mivel képes termobárikus fegyvereket indítani, amiket vákuumbombának is hívnak.

A vákuumbomba pedig úgy működik, hogy miközben magas hőmérséklető robbanásokat hoz létre, oxigént von el. Az oroszok Ukrajnában elsősorban bunkerromboló célból használják ezeket a fegyvereket az ukrán védelmi állások megsemmisítésére. A szivjet és a nyugati erők az 1960-as évektől használják az efféle fegyvereket.

Íme a videó, ahol az ukránok meglepik az éppen bemutatót tartó oroszokat:

(via Telex)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás