promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezeket a rossz szokásokat mindenképpen száműznöd kell, ha egészséges akarsz maradni
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mindannyiunknak van egy (vagy talán több) rossz szokása, amitől nehéz megszabadulni. Néha nem is vagyunk tudatában annak, hogy ez milyen rossz, amíg el nem kezd negatív módon hatni ránk. De a felismerése az első lépés ahhoz, hogy fel tudjunk hagyni vele.

A legnyilvánvalóbb, és legismertebb a cigarettázás. A dohányzás még kis mennyiségben is veszélyes lehet az egészségre. Ha nem tudsz hirtelen leszokni, próbálj meg kisebb célokat kitűzni, és fokozatosan csökkentsd a napi adagot. Akár szakmai segítséget is kipróbálhatsz.

Manapság a legtöbben egész nap az íróasztal mellett ülünk. A tanulmányok kimutatták, hogy a mozgáshiány számos egészségügyi problémát okozhat. Ezért alapvető fontosságú, hogy valamilyen fizikai tevékenységet beépíts a napi rutinodba. 

A reggeli kihagyása gyakori pedig nagyon rossz szokás. Hatalmas előnyökkel jár, ha egy jó étkezéssel kezded a napot. Feltölti a szervezeted, és energiát ad. Ha kihagyod a reggelit, nagyobb valószínűséggel nassolsz a nap folyamán, ami hízáshoz vezethet.

Egy hosszú nap után jól eshet egy pohár bor vagy egy hideg sör. A túl sok és túl gyakori ivás azonban a cukorbetegség, a köszvény, a szívbetegségek, a magas vérnyomás, bizonyos rákos megbetegedések és az elhízás kialakulásának kockázatát növelik.

Nagyon jó, ha az Instagramon értesülhetsz a barátaid legújabb kalandjairól, vagy vicces videókat nézhetsz, de a szabadidőd teljes (vagy nagy részét) a közösségi médiában tölteni semmiképpen sem jó. Csökkenti a figyelmed, és megnehezíti, hogy a fontos feladataidra koncentrálj.

Ha nem építesz be zöldségeket az étrendbe, az emésztési és egyéb egészségügyi problémákhoz vezethet. Ellenben azt gondolhatod, hogy jót teszel azzal, hogy száműzöd az édes finomságokat. A tanulmányok azonban arra jutottak, hogy a megfosztottság érzése túlevést válthat ki. Ha bármilyen ételt tiltunk, az csak növeli annak vonzerejét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás