promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Menni is nehezen tudsz a térdfájás miatt? - 5 tipp a kínzó fájdalom ellen
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A térdfájás igen gyakori, rengetegen szenvednek tőle a mindennapokban.

Ezt a problémát sok minden okozhatja, esések, rossz mozdulatok, sport sérülések, nem megfelelő edzés, de akár az öregedés is. Míg a térdfájdalom számos formája átmeneti, a térd területén jelentkező kellemetlen érzés időnként elhúzódhat, és bizonyos esetekben krónikussá válhat. Hoztuk néhány lehetőséget, ami jól jöhet fájdalom esetén.

Csökkentsd a gyulladást

A térdfájdalom akadályozhatja a mindennapi rutinunkat, így a leggyorsabb és legfontosabb lépés a gyulladás csökkentése. Próbálj ki nem szteroidos gyógyszereket, krémeket, ezek gyorsan segíthetnek a fájdalmadon.

Ne pihenj túl sokat

Általános reakció lehet, hogy pihenteted a lábad a fájdalom miatt, pedig nem szabad, legalábbis nem szabad túlzásba vinni. A könnyű gyakorlatok valójában sok esetben segíthetnek a térd gyorsabb gyógyulásában. A mozgás segít fenntartani a vérkeringést, növelheti a rugalmasságot és megakadályozza az izmok merevségét.

Ilyen esetben jó ötlet lehet egy hosszú, lassú séta, az úszás, vagy egy 30 perces jóga, a lényeg, hogy ne terheld túl magad.

Tegyél rá jeget

A jég és a hideg csökkenti a duzzanatot és enyhíti a fájdalmat. Ha fájdalom erős naponta 3-4 alkalommal 15-20 percig alkalmazhatod a jeget.

Válassz megfelelő cipőt

A megfelelő cipő fontos a térd egészsége miatt. Bármennyire is szépek, a magassarkú cipők miatt jobban feszül a térd, amitől könnyen alakulhat ki fájdalom. Egy jó ortopéd talpbetét is segíthet, nem kell feltétlen kidobnod máris az összes pár cipőd.

Viselj térdrögzítőt

A modern, egyedi térdrögzítőket úgy tervezték, hogy elnyeljék az egyenlőtlen erőt és egyenletesebben osszák el a súlyt a térdeken. Segítenek a fájdalmon, és aktívabb lehetsz velük. Ez viszont csak rövid időre megoldás, ha a fájdalom nem múlik hiába próbáltad ki ezeket a tippeket, érdemes felkeresned egy ortopéd szakorvost.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás