promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kávéfüggő vagy? Íme a titok, hogyan legyen a kávézás egyben egészséges is
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A kávé az egyik legnépszerűbb ital a világon. Sok egészségügyi szakember úgy véli, hogy jó élettani hatása van a koffeinfogyasztásnak.  

Néhány ember számára ez az egyetlen antioxidáns-forrás az étrendjükben, főleg, ha nem fogyasztanak zöldséget és gyümölcsöt.  

Íme néhány tipp, hogyan lesz a kávénk még egészségesebb:

Ne igyunk koffeint délután 2 után!

A kávé az egyik leggazdagabb természetes koffeinforrás az étrendben. A koffein stimuláns, ez az egyik fő oka annak, hogy a kávé olyan népszerű. Energiát ad, és segít ébren maradni, ha fáradtnak érzzük magunkat, azonban, ha a nap második felében kávézunk, akkor jó eséllyel nem vagy rosszul fogunk aludni, melynek egészségügyi hatásai lehetnek.

Ne igyuk cukorral a kávénkat!

Bár a kávé önmagában is egészséges, könnyen lehet belőle nagyon káros italt varázsolni. Ennek legjobb módja, ha egy csomó cukrot teszünk bele. A hozzáadott cukor vitathatatlanul az egyik legrosszabb összetevő a modern étrendben. A cukor, főként magas fruktóztartalma miatt, mindenféle súlyos betegséghez kapcsolódik, mint például az elhízás és a cukorbetegség.

Válasszunk minőségi márkát, lehetőleg bio kávét.

 A kávé minősége nagymértékben függ a feldolgozási módszertől és a kávébab termesztésének módjától.

Kerüljük a túl sok kávé fogyasztást!

 Míg a mérsékelt kávéfogyasztás egészséges, a túl sok kávéfogyasztás csökkentheti annak általános előnyeit.

Adjunk egy kis fahéjat a kávéhoz!

A fahéj ízletes fűszer, amely különösen jól keveredik a kávé ízével. Ha szüksége van egy kis ízre, próbáljon meg egy csipet fahéjat hozzáadni. Meglepően jó.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a fahéj csökkentheti a vércukorszintet, a koleszterint és a triglicerideket cukorbetegeknél.

Kerüljük az alacsony zsírtartalmú és mesterséges tejszíneket!

A kereskedelmi forgalomban lévő alacsony zsírtartalmú és mesterséges tejszínek általában többszörösen feldolgozottak, és megkérdőjelezhető összetevőket tartalmazhatnak.

Adjunk egy kis kakaó port a kávénkhoz!

A kakaó tele van antioxidánsokkal, és mindenféle pozitív élettani hatása van, továbbá csökkenti a szívbetegségeket.

Főzzük kávénkat papírszűrővel!

A főzött kávé cafestol-t tartalmaz, egy diterpént, amely növelheti a vér koleszterinszintjét.

A koleszterin csökkentése azonban egyszerű. Csak használjon papírszűrőt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás