„Nem voltam mindig őszinte magammal, de ennek vége!”- Hihetetlen őszinte vallomás Széphalmi Juliskától, aki futással és a természettel gyógyítja a lelkét
Olvass tovább...
A kávé az egyik legnépszerűbb ital a világon. Sok egészségügyi szakember úgy véli, hogy jó élettani hatása van a koffeinfogyasztásnak.
Néhány ember számára ez az egyetlen antioxidáns-forrás az étrendjükben, főleg, ha nem fogyasztanak zöldséget és gyümölcsöt.
Íme néhány tipp, hogyan lesz a kávénk még egészségesebb:
Ne igyunk koffeint délután 2 után!
A kávé az egyik leggazdagabb természetes koffeinforrás az étrendben. A koffein stimuláns, ez az egyik fő oka annak, hogy a kávé olyan népszerű. Energiát ad, és segít ébren maradni, ha fáradtnak érzzük magunkat, azonban, ha a nap második felében kávézunk, akkor jó eséllyel nem vagy rosszul fogunk aludni, melynek egészségügyi hatásai lehetnek.
Ne igyuk cukorral a kávénkat!
Bár a kávé önmagában is egészséges, könnyen lehet belőle nagyon káros italt varázsolni. Ennek legjobb módja, ha egy csomó cukrot teszünk bele. A hozzáadott cukor vitathatatlanul az egyik legrosszabb összetevő a modern étrendben. A cukor, főként magas fruktóztartalma miatt, mindenféle súlyos betegséghez kapcsolódik, mint például az elhízás és a cukorbetegség.
Válasszunk minőségi márkát, lehetőleg bio kávét.
A kávé minősége nagymértékben függ a feldolgozási módszertől és a kávébab termesztésének módjától.
Olvass tovább...
Kerüljük a túl sok kávé fogyasztást!
Míg a mérsékelt kávéfogyasztás egészséges, a túl sok kávéfogyasztás csökkentheti annak általános előnyeit.
Adjunk egy kis fahéjat a kávéhoz!
A fahéj ízletes fűszer, amely különösen jól keveredik a kávé ízével. Ha szüksége van egy kis ízre, próbáljon meg egy csipet fahéjat hozzáadni. Meglepően jó.
Tanulmányok azt mutatják, hogy a fahéj csökkentheti a vércukorszintet, a koleszterint és a triglicerideket cukorbetegeknél.
Kerüljük az alacsony zsírtartalmú és mesterséges tejszíneket!
A kereskedelmi forgalomban lévő alacsony zsírtartalmú és mesterséges tejszínek általában többszörösen feldolgozottak, és megkérdőjelezhető összetevőket tartalmazhatnak.
Adjunk egy kis kakaó port a kávénkhoz!
A kakaó tele van antioxidánsokkal, és mindenféle pozitív élettani hatása van, továbbá csökkenti a szívbetegségeket.
Főzzük kávénkat papírszűrővel!
A főzött kávé cafestol-t tartalmaz, egy diterpént, amely növelheti a vér koleszterinszintjét.
A koleszterin csökkentése azonban egyszerű. Csak használjon papírszűrőt.
Olvass tovább...