promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A legújabb tartós smink őrületek: 3 perc alatt tökéletes külső és még sminkelned sem kell
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Napjainkban a tartós és féltartós sminktetoválások aranykorukat élik. A modern technikák által észrevehetetlen sminket tudnak a szakemberek tetoválni arcunkra, legyen szó szemöldök tetoválásról, ajak, szemhéj tusvonal tetoválásról, de már pirosító árnyalatot és szemhéj színezést is tudnak készíteni a szakemberek sminktetoválás formájában.

Igaz, hogy a járvány és a maszkviselés sok nő szépségápolási rutinját megzavarta szerte a világon. Háttérbe szorultak a rúzsok, mivel a maszk alatt nem látta senki és csak elkenődött.

A pandemia óta a hangsúly most a bőrápolásra helyeződött át, amely szerencsére leváltotta azokat a kozmetikumokat, amelyek a tökéletességet hivatottak sugalni, nem pedig a bőr természetes textúráját. Ezek a változások segítettek visszahozni tartós smink trendjét.

Az 1990-es években nagyon népszerűek voltak a tartós sminktechnikák, melyek ismét divatjukat élik, azonban nagy változás, hogy most a természetesség került előtérbe.

Jobb is, hiszen a fekete csík szemöldök és brutálisan erős szájkontúr vonalak egy elég erős zsákutcája volt az akkori sminktrendeknek. A szépség már nem arról szól, hogy órákat töltünk a fürdőszobában az alapozók, korrektorok és egyéb rétegek vakolásával, fontosabb az egészséges kinézet és természetes szépség.

Valójában a tartós smink közelebb áll a tetoválás művészetéhez, mint a sminkhez, de van egy lényeges különbség: leggyakrabban a dermopigmentációra támaszkodik. Más szóval, egy színes anyagot – egy pigmentet – mikrotűkkel juttatnak be a dermisz (vagy bőr) felületi rétegébe – sokkal kevésbé mélyen, mint egy tetoválás, ezért kevésbé tartós, mivel a pigmentek az évek során lebomlanak.

Leggyakrabban egy adott terület színezésére használják, akár a ritka szemöldök kitöltésére, akár az ajkak kontúrjának újrarajzolására, a sápadt ajkak színezésére, vagy akár a szemek kiemelésére. Ha az 1990-es években a tartós smink sok embert traumatizált, az utóbbi években olyan technikákat fejlesztettek ki, amelyek természetesebb – és diszkrétebb – eredményt kínálják. Ma már az a cél, hogy a tartós sminkekkel időt takarítsunk meg magunknak, ami által egy-két lépést a sminkelés során akár ki is hagyhatunk.

A teltebb szemöldöktől a szeplőkig a tartós smink technikának sokféle változata van.  A Microblading, azaz a szálas szemöldök tetoválás kétségtelenül az egyik legelterjedtebb technika, hiszen pigmentek segítségével szőrszerű hatást tud reprodukálni, így hatékonyan formálja át és dúsítja a szemöldököt a kívánt eredménynek megfelelően.

A mikroárnyékolás viszont pontszerű technikát alkalmaz, hogy púderesebb hatást keltsen, mintha egy egyszerű szemöldökceruzát használnánk. Az újabb technika pedig valójában a szemöldök szálainak sűrítését szolgálja.

De a tartós smink egy új állomása az ajakkontúr mellett a 3D ajak tetoválás. A Candy Lips az egyik legnépszerűbb technika, amely egy mikropigmentációs folyamat révén képes újra formálni az ajkak körvonalát, miközben színt is ad, így teltebb hatást kelt.

Vannak, akik az asszimetria kijavítására is használják vagy sérülést, elváltozást korrigálnak a technikával.

A legújabb fejlesztés a szemhéjfesték effektus, de akár egy-egy szeplőt is varázsolhatunk már arcunkra. A tartós smink fő hátránya azonban, hogy néha tovább tart, mint a trendek. Míg a tartós smink idővel elhalványul és a divat is változik ezért alaposan át kell gondolni, mielőtt bárki nekivág. Gondoljunk csak bele a vékony szemöldök tetoválásba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás