promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rettegünk tőle, pedig életünk része ez a folyamat
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Minden ember életében szakaszosan jelen van a változás és az ahhoz tartozó félelemérzet, ami mélyen gyökerező emberi tulajdonság, melynek a visszatartó ereje függ az adott fél személyiségétől, a korábbi tapasztalatoktól és az aktuális élethelyzettől.

 

 

Mi az, ami gátolja a változtatást?

Leginkább a szokásaink.  Ha megváltoztatjuk az életmódunkat és életritmusunkat, az minden esetben stresszel jár, akkor is, ha vannak benne számunkra pozitív részek.

Minden változás egy pszichológiai folyamat, ami hordoz új és szokatlan elemeket, amelyekre eltérő módon reagálunk. A megszokásaink, a kialakult napi rutinunk, még, ha az nem is feltétlenül jó, de biztonságot jelentenek számunkra az ismeretlen pedig félelmet okoz.

Az új az plusz munkával, szervezéssel, döntésekkel és felelősséggel jár és erre nincs mindenki felkészülve, sőt vannak olyan típusok, akik alkalmatlanok az önálló döntéshozatalra. Még azoknál is, akik könnyen veszik a változással járó plusz terheket, azoknak is kifáradást okozhat, ha a változás nagyon intenzív.

Hogyan kezdjünk neki a változásnak?

A változásokra fel kell készülni és fel kell készíteni azokat, akiket érint.

Általában vannak egy adott változásnak nyertesei és vesztesei, de ha mindenki számára elegendő információ van biztosítva és alternatív megoldási javaslatok annak a félnek, akit esetleg negatívan érint a változás, akkor mindenki könnyebben veszi ezt a folyamatot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás