promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dunába ugranál, hogy megments valakit? Meglepődnél, hogy mi a tudományos oka a hősködésnek
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

 Amikor egy váratlan esemény miatt bizonytalan élethelyzetbe kerülünk az emberek egy része, kisebb része azonnal cselekedni akar.

Ez a típus úgy érzi, hogy valamiért cselekednie kell és mások bizony ezt elvárják tőle.

Amikor cselekszünk azonnali tűzoltásra számítunk, orvosolni akarjuk a kialakult problémát és szeretnénk, ha visszaszerezhetnénk a helyzet feletti kontrollt.

Ez a viselkedés csak akkor hasznos, ha sikerül meggátolni, hogy az adott szituáció tovább romoljon, azonban a visszájára is könnyen tud fordulni.

Ha habozás és gondolkodás nélkül cselekszünk elhamarkodott és veszélyes döntéseket hozhatunk, ami káros vagy akár életveszélyes is lehet. Az önuralom hiánya vagy a túlzott önbizalom miatt sokan kerülnek bajba, annak ellenére, hogy segíteni szeretnének. 

Ismerjük azt a helyzetet, amikor elhamarkodottan döntünk és az csak „olaj a tűzre”.

Ennek egy enyhébb, ám de hétköznapibb formája, amikor betegek vagyunk nem tudjuk megvárni az orvosi időpontot ezért önkéntes gyógyászatba kezdünk, google doktor majd segít jeligével. IIyen esetben könnyen félre diagnosztizálhatjuk magunkat, aminek káros hatásai lehetnek. Az “öngyógyítási” törekvéseket a cégek is kihasználják és olyan termékeket ajánlanak, amelyek komoly károsodást okozhatnak szervezetünkben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás