promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen: ez történik a lábfejeddel, ha 1 évig cipő nélkül mászkálsz
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy férfi megmutatta, hogy mennyit változott a lábfeje 1 évnyi mezítláb közlekedéstől.

Néha-néha előfordul, hogy olyan embert látunk a buszon vagy az utcán, akin nincs cipő, csupán mezítláb sétálgat a városban. Sokszor furcsálló tekintettel nézzük ezeket az egyéneket, hiszen a legtöbben úgy vagyunk vele, hogy semmi pénzért nem tennénk a csupasz talpunkat a koszos, mocskos, éles dolgokkal teli talajra vagy aszfaltra – pedig hosszú távon lehet, hogy jobban járnánk.

Egy ausztrál férfi nagyjából 1 éve nem hord cipőt, és mezítláb megy mindenhova. Annyira nem kedveli már a lábbeliket, hogy konkrétan lábfejbörtönnek hívja őket, és úgy gondolja, hogy egyenesen káros ezeket hordani, mivel összenyomják a lábujjainkat, ami szerinte egyáltalán nem tesz jót nekünk.

Nemrég megkérdezték tőle, hogy mennyit változott a lábfeje az utóbbi 1 évben, és még őt is meglepte a felfedezés, amit egy régi kép alapján tett: azt vette észre, hogy a lábujjai szinte teljesen eltávolodtak egymástól, vagyis szépen elterültek.

Ez valószínűleg azért van, mert már nem nyomja őket össze a cipő; illetve mezítláb közlekedve egy idő után biztos, hogy alkalmazkodik a lábfej, ezért a lábujjak eltávolodnak egymástól, hogy segítsenek minket egyensúlyban tartani és jobban kapaszkodni.

A férfi azt is elmondta, hogy ennyi idő alatt olyan kemény lett a talpa, hogy már szinte semmit sem érez, hiszen a legdurvább, alapból szinte járhatatlan felületek számára maximum olyanok, mintha valaki kellemesen megmasszírozná őt – sőt, állítólag ha tüske vagy szilánk megy a lábába, az sem fáj neki, és simán ki tudja húzni azokat.

Itt lehet megnézni egy kifejezetten érdekes videót róla:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás