promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Észrevetted már a hurkot az inged hátulján? De azt biztosan nem tudod, miért van ott
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A furcsa kiegészítő régen egészen különös üzenetet is hordozott.

Amikor megveszünk egy ruhadarabot, vagy egy használati tárgyat, kevésbé figyelünk oda azok apró részleteire. Pedig számos olyan elemük lehet, amelyek hasznos, de „titkos” funkcióval bírnak, és ezáltal – elvileg – megkönnyítenék a használatot.

Észrevetted, hogy bizonyos ingek hátulján, nagyjából a váll magasságában, középen egy aprócska hurok található? Olyan, mint egy akasztó – mert valójában az tényleg egy akasztó. Az ötletet állítólag a katonáktól, tengerészektől vették kölcsön, akik állandó helyhiánnyal küszködnek, ezért jól jön nekik a praktikus megoldás.

Vállfa híján néha az is elegendő, ha a kimosott inget a speciális huroknál fogva rádobjuk egy kampóra, ahol szintén megszáradhat, és közben még nem is nagyon gyűrődik össze. Arról nem is beszélve, hogy így a ruhadarab hihetetlenül kis helyen elfér.

Az akasztót néha a gallér mögé rejtették el, hogy kevésbé legyen feltűnő. Ezt aztán amerikai felsőiskolások különös jelentéssel is felruházták: ha egy srácnak le volt tépve a hurok az ingjéről, az azt jelentette, hogy már foglalt, van barátnője, esetleg el is van jegyezve.

Ma már ennek az akasztónak nincs különösebb funkciója, rejtett jelentéssel pedig (a magánéleti státuszra vonatkozóan) pláne nem bír, de azért a gyártók továbbra is megtartották, egyfajta hagyományőrzésként.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás