promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A bemocskolódott billentyűzet tisztításához csak egy egyszerű használati tárgyra van szükség
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Aki számítógép előtt eszik, az napi szinten bosszankodik a klaviatúrája miatt.

Az irodai munkát végzők esetében nem ritkaság, hogy a reggelijüket, ebédjüket az asztali számítógépük előtt ülve fogyasztják el. Ennek egészségügyi hatásairól talán jobb nem is beszélni, arról viszont mindenképpen, hogyan lehet tisztává varázsolni az étellel-itallal összemocskolt billentyűzetet.

A klaviatúra abból a szempontból meglehetősen veszélyeztetett pozícióban van, hogy evés közben éppen a tányér/doboz és a szánk közötti úton helyezkedik el, vagyis a lepottyanó, lefröccsenő darabkák pontosan rajta kötnek ki.

Egy idő után a billentyűzetben összegyűlt morzsából már alighanem egy komplett zsömle is összerakható lenne, ezért érdemes folyamatosan tisztán tartani ezt a munkaeszközünket is. Nem is kell hozzá más, mint egy puha fogkefe, amellyel a gombok szűk közei, nyílásai is alaposan kitakaríthatók.

Ha a gombok kivehetők, akkor érdemes azokat is egyenként körbesikálni, arról nem is beszélve, hogy így feltárulhat előttünk a klaviatúra belseje, amelyre szintén ráférhet egy alapos tisztítás. Ehhez akár kézi (morzsa) porszívót is használhatunk, mert az nem szív annyira erősen, hogy tönkretegyen bármit is.

Érdemes gondot fordítani a szemmel láthatatlan baktériumok elleni harcra is, már csak azért is, mert az ujjainkkal napi érintkezésbe kerülünk a kórokozókkal. Itt olyan fertőtlenítő szert érdemes használni, amely nem túl erős, hiszen azzal a bőrünket sem károsíthatjuk. Az izopropil-alkohol (izopropanol) tartalmú folyadékok talán a legjobbak erre a célra. Ez a ragacsos, könnyen beragadó gombok ellen is megoldást jelenthet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás