promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Soha ilyen közel nem jártunk még a kopaszság gyógyításához – óriási felfedezés, ami működik!
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Maximum fél éven belül visszanőtt a páciensek haja.

Gyógyszergyártók és kuruzslók évszázadok óta kínálnak ilyen-olyan megoldást a kopaszodás ellen, az esetek nagy részében persze minimális eredménnyel kecsegtetve. A férfiaknak lassan bele kellett tehát törődniük fejékük elvesztésébe, ám ez most talán tényleg megváltozhat.

Félig-meddig véletlen felfedezés (ne feledjük, hogy a Viagra is így született meg), hogy az egyik gyógyszer villámgyors hajnövekedést okoz, a páciensek lényegében pár hónap leforgása alatt visszakapták régi hajkoronájukat.

Mindez a kísérletbe bevont személyek több mint fele esetében következett be, ráadásul ehhez legfeljebb fél évre volt szükség. Azt hozzá kell tenni, hogy a csodaszer valószínűleg nem mindenféle kopaszodás esetén működik, a sikerrel járt illetők az alopecia areata nevű autoimmun betegségben szenvedtek.

Ez foltos hajhullást jelent, ami érintheti a szemöldök, bajusz, szakáll területét is. Ilyenkor az immunrendszer testidegen anyagként azonosítja, és sejtes védekezés folytán elpusztítja a hajtüszők sejtjeit – olvasható az Immunközpont.hu oldalon.

A kutatók mindezzel együtt óriási mérföldkőnek nevezik a felfedezést, amely elvezethet a kopaszság összes módjának kezeléséhez. Az egyelőre CTP-543 kódnéven emlegetett csodapirulát naponta kétszer kell bevenni, és kifejezetten az alopecia areata esetében bizonyult hatásosnak.

Mindez sokaknak nyújthat reményt, hiszen becslések szerint 10 ezer emberből 15-öt érint ez a betegség, korosztálytól függetlenül. A gyógyszer azok esetében is bevált, akiknek nemcsak egy folt, csík hiányzott a hajából, hanem teljesen megkopaszodtak. A kísérletet végző Concert Pharmaceuticals 706 tesztalanyon próbálta ki a szert.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás