promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Aki kutyát tart, tovább él? A tudósok válaszoltak a kérdésre
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy több, mint 10 évig tartó svéd kutatás szerint a kutyatartás jó hatással van az ember testére és lelkére egyaránt, de bizony akár évekkel meghosszabbíthatja is azt.

A magány napjaink betegsége, és kutatások bizonyítják, hogy káros hatással van szervezetünkre és bizonyos betegségek kialakulásában is szerepet játszik. Viszont, ha valaki kutyát tart, akkor nem csak a háziállata okozhat neki örömet, de többet mozdul ki, több emberrel is találkozik ezáltal. A napi séták, melyeket nem lehet elcsalni egy rendszert hoznak az életünkbe és jót tesznek az egészségnek a fittségünknek. A séták alkalmával emberekkel találkozunk, beszélgetünk, így az introvertált típusok is könnyebben szocializálódnak, mely interakció a testi lelki egészségnek is jót tesz.

Azon kívül, hogy a kutyával járó feladatok jótékony hatással lennének ránk, tudományos eredménye is van a kutyákkal élők hosszabb élettartamának. 

300.000 svéd alany eredményeit vizsgálták meg, akik legalább egy szívinfarktust vagy stroke-ot áteltek. Ha halálozási arány kisebb volt azoknál, akik családban éltek, de kétszer kevesebb, akik háziállatot tartottak.

Egy másik kutatásban szakértők közel 4 millió ember adatait vizsgálták meg és azt tapasztalták, hogy 24%-al alacsonyabb a korai halálozás azok körében, akik kutyát tartanak és 65%-al alacsonyabb egy második szívinfaktus kialakulásának esélye és 31%-al kevesebb az érrendszeri betegségek általi halál azok körében, akik kutyát tartanak.

Ezek a számok azt bizonyítják, hogy aki teheti látogasson egy menhelyre és fogadjon örökbe egy állatot, hiszen nem csak te mentheted meg az eb életét,de úgy látszik ő is a tiédet.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás