promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Struccok és datolyatermesztés? – Ez vár Magyarországra a jövőben
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem túl fényes jövőt jósoltak előre az országnak.

Több kutatás is igazolta, hogy Európában a déli országok mellett a Kárpát-medence van leginkább kitéve az éghajlatváltozásnak. Ez a terület különösen érzékeny a hőmérséklet-ingadozásra.

Magyarországot agrárországként kifejezetten veszélyeztetik az időjárási szélsőségek. Az északkeleti és déli területek vannak a leginkább kitéve a klímaváltozásnak. Nem elhanyagolható jel, hogy a nyári, országos középhőmérséklet csaknem 2 Celsius-fokkal nőtt az elmúlt 30 évben.

Ha így haladunk, lassan strucctelepekkel, datolyapálmákkal lesz érdemes foglalkozni itthon. Valamint modern öntözőrendszereket kell majd kiépíteni, mert súlyos aszályok fenyegetik nemcsak Európát, de benne Magyarországot is.

Pont az idei év első három hónapjában esett itthon nagyon kevés eső, ami szárazságot okozott, ez pedig a termelést is sújtja. Bár azóta már megérkeztek a tavaszi esős napok, de mégis keveslik az ország egyes területein.

Magyarországon a jövőben is csökkenni fog a csapadék, bár kis mértékben, a problémát inkább az fogja jelenti, hogy egyenlőlenül fog eloszlani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás