promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin harciasabb, mint valaha – keményen üzent a Nyugatnak
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Vlagyimir Putyin a Szovjetuniót hozta fel példaként, és közben beszélt arról is, hogy Oroszország nem fog meghátrálni.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arról beszélt nem olyan rég, hogy Kelet-Ukrajnában egy új felvonása kezdődik a háborúnak. Az optimizmusa továbbra is megmaradt, mivel úgy látja, hogy Ukrajna győztesen jöhet ki ebből az egészből.

Ugyebár Zelenszkij először még meg akarná nyerni harcokat a keleti Donbász régióban, így a tárgyalás során kedvezőbb pozícióba tudnának kerülni. Szóval még kegyetlen harcokra kell számítani, mielőtt létrejöhetne az a bizonyos Zelenszkij-Putyin csúcstalálkozó.

Putyin arról beszélt, miközben felkereste a Vosztocsnij űrrepülőteret, hogy Oroszország nem fog leállni, amíg el nem éri a „nemes” céljait. Szerinte meg kell menteni az orosz származású embereket a Donbasz medencében az ukrán elnyomástól. 

Abban továbbra is biztosak a szakértők, hogy Putyinnak muszáj valahogy úgy kihátrálnia az egész háborúból, hogy legalább egy részleges győzelmet fel tudjon mutatni, ezért változik folyamatosan a taktika.

Akárcsak Volodimir Zelenszkij, Putyin is rendkívül optimista. Az orosz elnök üzenetet küldött a Nyugatnak is, főleg a szankciók miatt.

„A szankciók teljesek voltak, az elszigeteltség teljes volt, de a Szovjetunió még így is első volt az űrben. (…)Nem áll szándékunkban elszigetelődni. A modern világban lehetetlen bárkit is szigorúan elszigetelni - különösen egy olyan hatalmas országot, mint Oroszország”

- idézte Putyint a Porfolio.

Közben Anna Majlar ukrán védelmi miniszterhelyettes továbbra is úgy gondolja, hogy Oroszország fő célja még mindig az, hogy bekebelezze Ukrajnát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás