promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Moszkva lángokban áll - ukrán rakéták csapódhattak be
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ukrán rakéták csapódhattak a Moszkvába, óriási a pusztítás a tengeren.

Lőszerrobbanás miatt gyulladt ki az oroszok Fekete-tengeren tartózkodó flottájának Moszkva nevű cirkálója, a legénységet azonnal evakuálni kellett - erről számolt be csütörtök hajnalban az orosz védelmi minisztérium.

Ezzel ellentétben Makszim Marcsenko, Odessza ukrán megye kormányzója azt mondta, hogy a súlyos pusztítást a Moszkván két Neptun típusú, ukrán gyártmányú cirkálórakéta találta el; ezt azonban a Reuters hírügynökség szerint az ukrán védelmi minisztérium nem erősítette meg. Hogy melyik fél mond igazat, egyelőre nem lehet megmondani, ugyanis a Fekete-tengeren jelenleg több helyen is heves viharok tombolnak, ami ellehetetleníti a műholdas felvételek készítését.

A Moszkva már csaknem 40 éve "van szolgálatban", 1983-ban helyezték hadrendbe, de ekkor még Szlava volt a neve. 1996-ban kapta meg a Moszkva nevet, fő csapásmérő fegyverzete 16 rakétaindító, amelyekkel P-1000 Vulkan típusú rakétákat lehet kilőni.

A Moszkva a Fekete-tengeri flotta zászlóshajójaként szolgál, 2015-ben még a Földközi-tengeren vezette az orosz haditengerészet állandó műveleteit, és légvédelmi eszközeivel védte a szíriai hmejmími orosz légibázist. A hajót 2016-ban Nahimov-renddel tüntették ki.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás