promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a pofátlanság teteje: élelmes oroszok márkás kocsikat lopkodnak a szétlőtt Ukrajnából
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szomszédos és baráti Fehéroroszországban passzolják el azokat.

Február vége óta tart az orosz-ukrán háború, amely Európában rég nem tapasztalt számú katonai és civil áldozattal jár. Most a hadműveletek áttevődtek északkeleti szomszédunk déli és keleti területeire, Ukrajna többi részén pedig várhatóan megkezdődik a visszarendeződés és a helyreállítás.

Úgy néz ki, hogy Putyin elnök nem hajlandó lemondani a Donbaszról (Donyec-medencéről), amely azonban máris olyan „megviselt” állapotban van a régóta tartó háborútól, hogy szakértők legalább 20 milliárd dollárra (vagyis 7000 milliárd forintra) becsülik az újjáépítés költségeit, ami nyilvánvalóan Oroszország számára is óriási tehertételt jelentene.

Ukrajna háború sújtotta, de a hadseregek által már elhagyott területein egyébként elkezdődött a szabad rablás. Ezt bizonyítja, hogy Fehéroroszországban rengeteg rendszám nélküli, értékes ukrán kocsit látnak az utakon, amelyet feltehetőleg oroszok hajtanak, hiszen a tankjaikon is megjelenő V betű van rájuk festve.

Néha konvojba is rendeződnek, feltehetőleg azért, hogy a belarusz hatóságok ne szálljanak rájuk. A nyilvánvalóan lopott kocsik között van Kia Sportage, VW Crafter és Peugeot Partner, vagyis olyanok, amelyeknek az új gazdáik jó hasznát veszik a munkában, esetleg továbbértékesítik azokat.

A rendszám nélküli, feltehetőleg nem a legjobb műszaki állapotban lévő kocsik veszélyt jelentenek a belorusz közlekedésben, de ezt ott alighanem egy darabig elnézik, hiszen Aljakszandr Lukasenka elnök Putyin leghűségesebb szövetségesének számít, aki segítséget nyújtott neki az ukrajnai invázió során is.

A lopott autók akadékoskodás nélkül átkelhettek az ukrán-belorusz határon, és valószínűleg az eladásuk során sem szőröznek majd a fehérorosz hatóságok. Az más kérdés, hogy mennyire ízléses kibombázott, esetleg már halott személyek autóit eltulajdonítani az egyértelmű haszonszerzés reményében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás