promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orosz-ukrán háború: miért visel az ukrán elnök, Zelenszkij mindig ugyanolyan pólót? A válasz egyszerűbb, mint gondolnád
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ukrán elnököt a háború kirobbanása óta csak ezekben a színekben láthatjuk.

Az internetes keresések között rengetegszer fordul elő egy olyan, amelyben azt tudakolják Magyarországon is, hogy Volodimir Zelenszkij miért visel mindig ugyanolyan pólót, miért hordja mindig ugyanazokat a színeket, és miért nem vesz fel inget. A válasz persze nagyon egyszerű, az ukrán elnök mindezzel üzenni szeretne, ez egy nagyon erős szimbolikus gesztus a népe felé, illetve a világ felé is a háború sújtotta Ukrajnából.

Zelenszkij az Egyesült Államok Kongresszusába és a Grammy-gálára is ebben a viseletében jelentkezett be online, egyáltalán nem tesz különbséget, hogy éppen a világ vezetőivel tárgyal vagy az egész világ előtt jelentkezik be.

Zelenszkij öltözékével a világsajtó is rengeteget foglalkozott, a New York Times szakértője, Vanessa Friedmann szerint az elnök viselete az ukránok erejét és hazafiságát jelképezi. A viselet ezen kívül emberközelivé is teszi a politikust, bemutatja, hogy Zelenszkij is a nép fiai közül való. Másrészt a viselettel a katonaság felé a szolidaritását is szeretné kifejezni.

Zelenszkij öltözködése tehát a népnek és a világnak is szól, utóbbival azt szeretné folyton tudatosítani, hogy egy olyan országot vezet, amely éppen harcban áll.

Mint azt az RTL-nek Szolnoki Nikolett pszichiáter és divatpszichológiában jártas szakértő elmondta:

"Zelenszkij azt kommunikálja, hogy nem áll senki fölött, mindenki egyforma, ez a szenvedés, ez a háború mindenkit egyformán érint"

Korábban csupán egyetlen fontosabb ember, Peter Schiff Wall Street-i bróker tette szóvá nyilvánosan az ukrán elnök öltözékét, ő az egyik közösségi oldalán azt kérdezte a posztjában:

"Megértem, hogy nehéz idők járnak, de Ukrajna elnökének nincs egy saját öltönye?"

Schiff több mint százezer hozzászólást kapott a poszthoz, a legtöbben elítélték a mondataiért.

(Forrás: Telex, RTL.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás