promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kitálalt Putyin egykori bizalmasa – elárulta, hogy mivel lehetne sarokba szorítani az orosz elnököt
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Közben a háború tovább zajlik, és a Zelenszkij-Putyin csúcstalálkozó bőven csúszni fog.

Mivel Oroszországnak is súlyos veszteségei vannak, így Putyinnak muszáj valahogy úgy kihátrálnia az egész háborúból, hogy legalább egy részleges győzelmet fel tudjon mutatni. Sokan máig vitáznak azon, hogy mit akar pontosan az orosz elnök, vagyis hogy mi jelentene számára győzelmet.

Ukrajna egyértelműen békét akar, de ezt nem lesz könnyű elérni. Még kérdéses, hogy mikor jöhet létre a csúcstalálkozó Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő között. Annyi biztos, hogy sok mindenben kell addig is megegyezni.

A CNN nem olyan rég arról számolt be, hogy Zelenszkij először még meg akarná nyerni harcokat a keleti Donbász régióban, így a tárgyalás során kedvezőbb pozícióba tudnának kerülni. Valószínűleg erről Putyin is hasonlóan gondolkodik.

Hogy ott a harcoknak mikor lehet vége, azt nehéz megmondani, de a lényeg, hogy Zelenszkij-Putyin csúcstalálkozó még nem most fog megtörténni, így a békére várni kell.

Közben a Portfolio arról számolt be, hogy Vlagyimir Putyin egykori bizalmasa elárult néhány titkot.

Andrej Illarionov volt az orosz elnök gazdasági főtanácsadója, aki szerint, ha a nyugati országok megpróbálnának valódi embargót bevezetni az Oroszországból származó olaj- és gázexportra, akkor egy-két hónapon belül az orosz katonai műveletek is leállnának Ukrajnában.

Szóval Illarionov  szerint ezzel Putyint sarokba lehetne szorítani, de hozzátette, hogy az orosz elnök jelenleg kész bármilyen gazdasági csapást elviselni, és erről tényleg tett is említést.

Ugyebár az oroszok se számoltak azzal, hogy így elhúzódhat a háború, ami erősen megtépázza a gazdaságukat. Putyin elnök egykori tanácsadója az Egyesült Államokban él, így szókimondóan azt is hozzá merte tenni a nyilatkozatában, hogy Oroszországnak nem lesz pozitív jövője a jelenlegi politikai rendszerrel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás