promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem várt helyről kapott támogatást Ukrajna - Ennél egyértelműbb üzenetet nem is kaphatott volna Oroszország
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Igazi legendák foglaltak most állást az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban, erre tényleg senki sem számított.

Jelenleg szinte az egész világ tekintete Ukrajnára, és az ott zajló háborúra szegeződik. Oroszország már rengeteg szankciót kapott különböző helyekről, hátha azok hatására talán véget érhet a rengeteg ember életét követelő konfliktus, de egyelőre még nem lehet tudni, hogy mi lesz. Sokan aggódnak, és próbálnak segíteni az ukránoknak ebben a rettenetes helyzetben, most pedig egy kifejezetten meglepő helyről érkezett támogatás.

Több év után újra összeállt a legendás Pink Floyd, hogy a BoomBoxból ismert ukrán énekessel, Andriy Khlyvnyukkal közösen elkészítsék a „Hey Hey Rise Up” című dalt, aminek a bevételeit az ukrán humanitárius segélyszolgálatnak adja a zenekar.

A frontember, David Gilmour is rendelkezik ukrán családtagokkal, ezért is döntött úgy, hogy valamit cselekednie kell.

„Szeretnénk kifejezni támogatásunkat Ukrajnának, és ezzel megmutatni, hogy a világ nagy része teljesen helytelennek tartja, ha egy szuperhatalom megtámadja azt a független, demokratikus országot, amellyé Ukrajna vált”

– mondta a Pink Floyd ikonikus zenésze, aki ezzel egyértelműen üzent Oroszország elnökének, Vlagyimir Putyinnak is.

A szívszorító klipben látható és hallható ukrán énekes, Andriy Khlyvnyuk éppen az Egyesült Államokban turnézott, mikor kitört Ukrajnában a háború, ezért visszament Kijevbe, hogy megvédje a hazáját, majd nem sokkal később kirakott egy felemelő felvételt, amin egy dalt ad elő – ezzel pedig sokak számára erőt adott ebben a nehéz helyzetben.

Itt lehet megnézni a Pink Floyd és Andriy Khlyvnyuk klipjét:

Az 1965-ben alapított Pink Floyd minden idők egyik legsikeresebb együttese, ugyanis eddig világszerte több mint 250 millió albumot adtak el, és számtalan fantasztikus dalt köszönhetünk nekik, mint például az „Another Brick In The Wall”, „Comfortably Numb” vagy a „Wish You Were Here” – de még hosszasan sorolhatnánk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás