promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Borzasztó hír: a háború akár évekig eltarthat, Putyin nem mondott le egész Ukrajna megszerzéséről
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A NATO főtitkára szerint fontos a keleti arcvonal, és benne Magyarország megerősítése.

Az oroszok pár napja átcsoportosításokat hajtottak végre, jelenleg ugyanis az a céljuk, hogy megszerezzék a Donbaszt, vagyis a fontos nehézipari-bányászati központ Donyec-medencét. De állítólag egész Ukrajnáról sem mondtak még le.

A Kárpáthír információi szerint a támadókat erősítő Wagner Group zsoldosait is keletre, illetve a Fekete-tenger térségébe irányították át. Közben az ukrán kormányzat a térség elhagyására szólította fel az ottani civil lakosságot.

Mindez további kemény és hosszan tartó harcokat vetít előre. Ezt erősítette meg a norvég Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára is, aki szerint az invázió még hónapokig, vagy akár évekig eltarthat, ami borzasztó hír az egész világ számára.

„Hosszú távra kell felkészülnünk, mind Ukrajna támogatása, mind a szankciók, mind pedig a saját védelmünk megerősítése tekintetében”

– jelentette ki a politikus, eloszlatva mindenféle illúziót. Úgy véli, hogy Putyin nem mondott le arról a törekvéséről, miszerint egész Ukrajnát kontroll alá akarja vonni. A főtitkár is felszólította a lakosságot a távozásra, ami további menekülthullámot indíthat el Európa felé.

Stoltenberg szerint a nemzetközi közösségnek realistának kell lennie Moszkvával kapcsolatban. A főtitkár a NATO külügyminisztereinek találkozója előtt beszélt minderről, ahol az lesz a téma, milyen további lépésekkel lehet megerősíteni a szövetség keleti arcvonalát – amelynek Magyarország is a része.

Stoltenberg várakozásai szerint Ukrajna további támogatásáról is dönteni fognak, de erről egyelőre nem árult el részleteket. Onnantól viszont, hogy a NATO-tag csehek a napokban már T-72-es tankokat is küldtek északkeleti szomszédunknak, lényegében bármilyen segítségnyújtási forma elképzelhető.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás