promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin és a főparancsnokság bunkerekben rejtőzik annyira félnek az atomháborútól
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Vlagyimir Putyin és a belső köre szigorúan titkos bunkerekben bújik meg arra az esetre, ha az ukrajnai konfliktus nukleáris háborúvá fajulna a források szerint.

A Kreml vezető tisztségviselői által használt repülőgépek mozgása azt mutatja, hogy az orosz elnök a nyugat-szibériai Szurgut közelében lehet egy rejtekhelyen. A védelmi minisztere, Szergej Sojgu, aki rejtélyes módon két hétig távol volt, közben az egészségi állapotáról pletykáltak, a feltételezések szerint egy az Urálban található bunkerben tartózkodik, legalábbis Christo Grozev oknyomozó újságíró szerint.

Az elméletét alátámasztja, hogy a védelmi miniszter 31 éves lánya, Kseniya Shoigu Ufába látogatott, ami nem messze található attól a helytől, ahol apja állítólag bujkál. A feltételezések szerint március 22-től körülbelül négy napig tartózkodott a városban, mivel a védelmi miniszter szívrohamot kapott.

A fokozott biztonságú bunkerek használata akár arra is utalhat, hogy Putyin atomfegyverek bevetésére készül.

„Teljesen biztos vagyok benne, hogy Sojgu egy bunkerben van. A gépe mozgását követve nagyon gyakran látunk Ufába tartó járatokat. Tudva, hogy ezen a vidéken is vannak védett bunkerek, ez egyértelmű választ ad a tartózkodási helyére vonatkozóan”

- mondta Christo Grozev.

Az újságíró úgy véli, Putyin bunkere máshol található, mivel még több titkosított járatot követett nyomon, nemcsak az Ufába tartókat.

„Ezek állami repülőgépek, és valahol Szurgut környékén kikapcsolják a transzpondereiket”

 - tette hozzá.

Azt is felvetette, hogy Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkarának főnöke is egy bunkerből tevékenykedik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás